Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Alvarado heerst ook op Heerderstrand

Zaterdag 26 oktober 2024

Offroad - Ceylin del Carmen Alvarado heeft de Cyclocross van Heerderstrand gewonnen.

In de voorlaatste ronde reed ze weg bij Inge van der Heijden (tweede) en Laura Verdonschot (derde).

Manon Bakker werd dichtbij huis vierde, vorig jaar won ze deze cross.

Het was al de derde zege voor Alvarado. ''Ik had niet eens de beste benen vandaag, het duurde even voordat ik ze terugpakte. Ik moest ook nog van fiets wisselen waardoor ik de aansluiting opnieuw moest maken. Ik had het geluk dat ze het tempo lieten zakken, toen kon ik even bekomen, want ik had een redelijke inspanning gedaan. Ik moest mijn moment specifiek kiezen, heb de inspanning niet te lang gemaakt en gelukkig braken ze'' liet ze in het flashinterview van Sporza weten.

Eli Iserbyt won bij de mannen en kreeg Pim Ronhaar en Laurens Sweeck mee op het ereschavot in Gelderland. 

Pim Ronhaar moest in eigen land genoegen nemen met de tweede plaats. “Ik ben blij met mijn wedstrijd vandaag”, was zijn conclusie na afloop. “Ik ben deze week een familielid verloren, waardoor het een emotionele cross voor mij was. Dat ik deze tweede plek aan hem kan opdragen, doet deugd.” zei hij tegen het mediateam van de Exact Cross.

Uiteraard reed niet alleen de elite in Heerde. Nadat achtereenvolgens Eddy van IJzendoorn en Emiel Jansman bij de masters en amateurs wonnen, pakten Nederlands kampioenen Nynke Jochems en Dylano Heerens respectievelijk de zege bij de nieuwelingen meisjes en jongens. Cas Timmersman vervolledigde de rij Nederlandse winnaars bij de junioren.

Foto´s: © Sportfoto - Dick Soepenberg

Top 10



Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl