Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Blaak plakt er nog één jaar aan vast

Woensdag 23 oktober 2024

Women - In 2025 is Chantal van den Broek - Blaak voor het elfde jaar bij Team SD Worx – Protime. Dat wordt ook haar slotjaar.

In 2015 kwam de Zuid-Hollandse bij de toenmalige Boels-Dolmans formatie. Sindsdien is ze een van de belangrijkste rensters die met grote overwinningen op het WK in Bergen in 2017, de Ronde van Vlaanderen, Strade Bianche, Amstel Gold Race, Omloop Het Nieuwsblad en o.a. Gent-Wevelgem een van de belangrijkste rensters van het afgelopen decennnium is geweest. Met haar Nederlandse titel in 2024, nadat ze in het najaar moeder van haar dochter Noa werd, bewijst Blaak nog altijd op het hoogste niveau te kunnen presteren. 

Chantal van den Broek – Blaak: “2025 wordt mijn laatste koersjaar. Het zal mijn elfde jaar zijn bij deze ploeg. Ik heb het voor mezelf op een rijtje gezet of ik nog wou fietsen. Afgelopen seizoen was moeilijk voor mij. Ik had wat tegenslagen te verwerken en dat in combinatie met het moederschap, maakte dat het stroef liep. Het werd niet het seizoen waar ik op hoopte, maar het is wel een realistisch jaar geweest. Als je moeder wordt tijdens een topsport carrière betekent dat dat je eigenlijk twee jaar moet uittrekken. In de aanloop naar het NK voelde ik weer dat ik als van ouds kon trainen en herstellen. Ik ben er weer, schoot er door mijn hoofd. Die nationale titel was de bevestiging dat mijn gevoel klopte. Nederlands kampioen worden als moeder, het is een absoluut hoogtepunt in mijn carrière. Ik kan mijn laatste jaar in rood-wit-blauw fietsen, een carrière mooier afsluiten kan niet.”

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl