Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van der Poel en Vos wielrenner van 2024

Maandag 21 oktober 2024

Nieuws - In het Beatrix Theater in Utrecht zijn Mathieu van der Poel  en Marianne Vos gekozen tot Wielrenner en Wielrenster van het Jaar.

Tibor del Grosso werd uitgeroepen tot Talent van het Jaar en de teamsprinters Roy van den Berg, Harrie Lavreysen en Jeffrey Hoogland ontvingen de prijs voor Wielerploeg van het Jaar.

Voor Van der Poel is het de vierde keer dat hij de Gerrit Schulte Trofee voor de Wielrenner van het Jaar wint. De 29-jarige renner van Alpecin-Deceuninck kende in 2024 als wereldkampioen een zeer succesvol seizoen waarin hij onder andere de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix won. Daarnaast werd hij voor de zesde keer wereldkampioen veldrijden en won hij het WK Gravel. Ook werd hij derde bij het WK op de weg in Zürich.

De Keetie van Oosten-Hage Trofee voor de Wielrenster van het Jaar gaat naar Marianne Vos. De 37-jarige Vos werd tweede op de wegrit bij de Olympische spelen in Parijs en won het WK Gravel. Verder won zij in het voorjaar al de Omloop het Nieuwsblad, Dwars door Vlaanderen en de Amstel Gold Race. Voor Vos is het de tiende keer dat zij wordt uitgeroepen tot Wielrenster van het Jaar. 

Tibor del Grosso (21) is winnaar van de Gerrie Knetemann Trofee voor de Renner van de Toekomst geworden. Del Grosso werd wereldkampioen veldrijden bij de beloften in Tabor. Ook op de weg liet hij zich gelden. Hij werd onder meer Nederlands kampioen bij de beloften en behaalde ook fraaie resultaten op de internationale kampioenschappen. Zo werd hij zevende op het EK en achtste op het WK voor beloften.

De titel van Wielerploeg van het Jaar 2024 gaat naar de Nederlandse Teamsprinters bij de mannen. Als absolute topfavorieten maakten Roy van den Berg, Harrie Lavreysen en Jeffrey Hoogland die status waar op de Olympische Spelen van Parijs. Er stond geen maat op de oranje trein. Eerder in het jaar waren de teamsprinters ook al Europees kampioen geworden in Apeldoorn en afgelopen week bij het WK in Denemarken werden Van den Berg, Lavreysen en Hoogland voor de zesde keer wereldkampioen op de teamsprint.

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Nieuws Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl