Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Vader en Jakobsen stappen uit Gree-Tour

Donderdag 17 oktober 2024

Elite men - Fabio Jakobsen ging niet van start en Milan Vader stapte af na een val. De twee Nederlanders zullen de Gree-Tour of Guangxi dus niet volbrengen.

Jakobsen is al enige tijd op zoek naar zijn topvorm en kwam gisteren al op achterstand binnen, Vader startte met veel ambities na zijn zege van vorig jaar, maar was ook genoodzaakt een kruis over zijn ambities te maken vanwege een vleeswond bij zijn knie.

Vader voelt zich inmiddels weer ‘oké’. "Ik keek naar m’n knie en wist gelijk dat ik het niet verder hoefde te proberen. Ik ben blij dat niemand nog ernstiger gewond is geraakt, want het zag er in eerste instantie niet best uit", vertelt Vader.

Volgens de Zeeuw ontstond de val in een afdaling. "Iemand naast mij raakte een wiel voor hem en kwam tegen mij aan. Ik kon hem niet meer ontwijken, waardoor we als een van de eersten tegen de grond gingen. De rest vloog eroverheen."

Vader vindt het jammer dat hij zichzelf niet kan opvolgen. "Ik had er heel veel zin in. De spannende dagen moesten nog komen. Het is balen dat ik de wedstrijd voortijdig heb moeten verlaten."

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl