Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Wiebes wint haar derde in Simac Ladies Tour

Zaterdag 12 oktober 2024

Women - Lorena Wiebes heeft na de tweede en derde ook de vijfde etappe van de Simac Ladies Tour gewonnen.

In Doetinchem bleef de Europees kampioene Elisa Balsamo en Nienke Veenhoven voor.

De etappe werd gekleurd door Audrey de Keersmaeker van Lotto-Dstny. Haar dappere poging leverde haar uiteindelijk de prijs voor de strijdlust op.

Het was op de heuvels rond Zeddam en 's-Heerenberg zeer onrustig in het peloton, veel rensters probeerden een aanval op te zetten. In de finale liep alles samen en werd er op een massasprint ingezet, die voor de derde keer gewonnen werd door Wiebes.

De Europees kampioene van SD Worx-Protime zei een dubbel gevoel te hebben. ''Natuurlijk is het mooi om weer te winnen, maar het plan was om Lotte Kopecky in mijn wiel mee te laten sprinten voor de bonificatieseconden. Helaas kwam zij ten val. Ik vond het wiel van Barbara Guarischi weer en toen kon ik opnieuw winnen.'' Kopecky werd in het ziekenhuis onderzocht, maar bleek geen breuken op te hebben gelopen. Op zondagmorgen wordt beslist of ze start.

Franziska Koch blijft leidster. Morgen kan ze in de etappe rond Arnhem proberen de eindzege binnen te hengelen. ''Ik heb wel een band met deze wedstrijd, want in mijn eerste jaar bij mijn team dsm-firmenich PostNL won ik de slotetappe en bezorgde ik het team een eerste overwinning dat jaar. Laten we hopen dat ik daar een mooie eindzege bij kan doen.'' In het klassement heeft ze vijf seconden op Zoe Backstedt. Lotte Kopecky - die wel over de streep kwam en geen achterstand kreeg aangerekend - is derde op acht tellen.

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl