Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Wiebes slaat opnieuw slag in Ladies Tour

Donderdag 10 oktober 2024

Women - Lorena Wiebes heeft na de tweede ook de derde etappe van de Simac Ladies Tour gewonnen.

In Zeewolde bleef ze Elisa Balsamo voor in de sprint van een eerste groep. Zoe Backstedt zat attent mee en blijft leidster. Runner up Lieke Nooijen viel weg uit de top van het klassement. 

Een kopgroep van 22 renners kleurde de koers in een etappe die zich in de open vlakten van Flevoland leende voor een waaierrit: Lotte Kopecky, Lorena Wiebes, Femke Gerritse, Barbara Guarischi, Christine Majerus, Femke Markus, Lonneke Uneken (SD Worx-Protime), Zoe Backstedt (Canyon-Sram), Audrey Cordon-Ragot, Romy Kasper (Human Powered Health), Elisa Longo Borghini, Elynor Backstedt, Elisa Balsamo, Ellen van Dijk (Lidl-Trek),  Ruby Roseman Gannon, Silke Smulders (Liv-Alula), Charlotte Kool, Rachele Barbieri, Megan Jastrab, Franziska Koch (dsm-firmenich), Nienke Veenhoven (Visma) en Karlijn Swinkels (UAE). Visma miste met alle kopvrouwen de slag en ging in de achtervolging. Waar de kloof aanvankelijk rond de halve minuut bleef hangen, kreeg de groep 1.26 minuut om de oren.

Lorena Wiebes mocht weer sprinten. ''Het was zeker ook een optie dat Lotte Kopecky in de aanval zou gaan, maar we moesten als team reageren op de aanvallen van Lidl en DSM. En vervolgens waren we zo dicht bij de streep dat we dit scenario kozen om te sprinten. Het is al mijn 21e van het seizoen, daar ben ik zeer tevreden mee. Er zullen meer kansen komen. Misschien kan ik zelf weer winnen of iemand anders van de ploeg, dat is natuurlijk altijd prima. Lotte schoof mooi op in het klassement en er komen ook voor haar meer kansen om nog tijd te pakken. Dus uiteindelijk komen we hier als team op meerdere fronten goed voor de dag.''

Foto's: © Sportfoto



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl