Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Boy van Poppel knijpt in de remmen

Woensdag 09 oktober 2024

Elite men - Boy van Poppel zal aan het einde van het seizoen 2024 een einde maken aan zijn carrière als professioneel wielrenner, na veertien jaar in het peloton waarvan vijf in dienst van Intermarché-Wanty.

De beslissing is een gevolg van zijn val in maart tijdens de Nokere Koerse, waarbij hij meerdere fracturen opliep. Hij reed voor UnitedHealtcare, Vacansoleil, Roompot en Trek voordat hij bij Intermarché terecht kwam.

 Boy van Poppel: "Na veertien jaar als professioneel wielrenner is het tijd voor mij om een punt achter mijn carrière te zetten. In maart brak ik mijn wervels tijdens de Nokere Koerse, en ook al heb ik alles gegeven om terug te komen, mijn lichaam heeft me duidelijk gemaakt dat het tijd was om te stoppen. Het was mentaal een moeilijke periode, maar nu voel ik me beter en ben ik klaar voor een nieuwe start. Ik ben op mijn tiende begonnen met wielrennen, geïnspireerd door mijn grootste held: mijn vader. Vanaf het begin heb ik dit avontuur gedeeld met mijn broer, die zelf ook een topwielrenner is geworden. Ik ben trots op hem en alles wat we samen hebben bereikt. Achteraf gezien ben ik blij met de weg die ik heb afgelegd en vooral met het feit dat ik altijd alles heb gegeven. Ik kan vertrekken zonder iets te betreuren. Aan de renners die me hebben begeleid, hoop ik iets te hebben meegegeven dat ze kunnen gebruiken om verder te groeien en te slagen. Het was een eer om deel uit te maken van hun reis, en ik weet dat ze zichzelf zullen blijven bewijzen, ook zonder mij aan hun zijde. Ik wil in het bijzonder het team Intermarché-Wanty bedanken voor het naar boven halen van het beste in mij de afgelopen jaren. Ik heb me daar echt als een familielid gevoeld. Aan iedereen die me heeft gesteund, familie, vrienden, supporters: bedankt. Jullie steun heeft me door de moeilijkste momenten heen geholpen. Dit is niet het einde, maar de eerste pagina van een nieuw hoofdstuk in mijn leven. Ik kan niet wachten om meer tijd thuis door te brengen en te ontdekken wat de toekomst brengt. Op naar het volgende avontuur!"

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl