Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Backstedt wint voor Nooijen tijdrit Simac Ladies Tour

Dinsdag 08 oktober 2024

Women - Zoe Backstedt is winnares van de openingstijdrit van de Simac Ladies Tour. 

De Britse bleef Lieke Nooijen en Ellen van Dijk voor. Daarmee is de renster van Canyon-Sram, veelvuldig wereldkampioene in de jongeren categorieën, de eerste leidster in de etappekoers uit de Women's WorldTour.

Ook Backstedt was aangenaam verrast. "Ja, ik ben de afgelopen maanden niet helemaal fit geweest en heb me met onder meer wedstrijden met ons opleidingsteam in vorm gereden voor deze wedstrijd en het komende veldritprogramma. Ik kwam hier eigenlijk naar toe om weer wat plezier op de fiets te hebben, maar bleek de snelste en dat bleek ik. Ik ga niet opeens met heel wat extra druk deze wedstrijd in. Natuurlijk ben ik nu de leidster en wordt het opletten de komende dagen, in zeer vlakke ritten met veel wind. Maar de ronde is nu al dik geslaagd voor mij met deze overwinning. Ook met dank aan mijn vader Magnus die me goed door de wedstrijd loodste en mij motiveerde."

Lieke Nooijen zat daarvoor in de hotseat en bleek uiteindelijk tweede. Morgen start de wedstrijd in haar woonplaats Coevorden. "Natuurlijk was het leuk geweest om daar in het geel te starten, dat was ook zeker wel een doel. Maar ik wist ook dat hier veel andere sterke tijdrijdsters waren. De komende dagen zijn er kansen om het geel te nemen, ook al in de rit van Coevorden naar Assen met VAM-berg en Drentse kasseien. En de dag erna rond Zeewolde met al die open stukken. Er zijn kortom nog kansen genoeg. We hebben met Riejanne Markus en Anna Henderson nog meer klassementstroeven, maar natuurlijk sta ik er ook goed voor.  Dat kunnen we hopelijk goed uitspelen.''



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl