Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Gehele WK-podium en Europees kampioene aan start in Simac Ladies Tour

Zaterdag 05 oktober 2024

Women - De Simac Ladies Tour mag zich vanaf dinsdag 8 tot en met zondag 13 oktober verheugen in de grote belangstelling vand e wielersterren. Europees kampioene Lorena Wiebes is van de partij, maar ook wereldkampioene Lotte Kopecky - winnares van de vorige editie - tekent present. Met haar staan twee vrouwen aan de start die vorige week in Zurich naast haar op het WK-podium stonden: Chloe Dygert en Elisa Longo Borghini. 

Daarmee is het nog niet klaar voor de enige etappekoers in de Women's WorldTour in de Benelux, die met de nieuwe datum een goede zet lijk te hebben gedaan.  Wat te denken van de aanwezigheid van Ellen van Dijk, die meerdere wereldtitels tijdrijden op haar palmares heeft staan en dit jaar nog zilver veroverde op het EK tegen de klok (achter Kopecky). En oud-wereldkampioene op de weg Elisa Balsamo (ook van Lidl-Trek) is ook van de partij, net als Charlotte Kool. De renster van Team dsm-firmenich PostNL won twee ritten in de Tour de France Feminin en droeg de gele trui in de belangrijkste grote ronde voor vrouwen. Van eigen bodem is ook Nederlands kampioene tijdrijden Riejanne Markus aanwezig. Net als runner-up van dat kampioenschap Lieke Nooijen.

Die twee vrouwen van Visma Lease a Bike kunnen het direct opnemen tegen de andere kanshebbers voor het klassement in de tijdrit waarmee de Simac Ladies Tour start in Gennep. Daarna staan ritaankomsten in Assen (vanuit Coevorden), Zeewolde, Ede, Doetinchem en Arnhem op het programma. 

Etappeschema Simac Ladies Tour 2024:

08-10: rit 1: Individuele tijdrit Gennep± 10,1 km

09/10: rit 2: Coevorden-Assen: 159 km

10/10: rit 3: Zeewolde-Zeewolde: 139 km

11/10: rit 4: Ede-Ede: 118 km

12/10: rit 5: Doetinchem-Doetinchem: 139 km

13/10: rit 6: Arnhem-Arnhem: 139 km

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl