Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Harvey en Schreurs komen uit voor SD Worx-Protime

Donderdag 03 oktober 2024

Women - Mikayla Harvey en Geerike Schreurs tekenden een contract bij SD Worx-Protime, waar men onder anderen Demi Vollering ziet vertrekken.

Na haar vijfde plaats in de Giro Donne in 2020 is Team SD Worx – Protime de Nieuw-Zeelandse Mikayla Harvey, afkomstig uit Wanaka, blijven volgen. Hoewel haar prestaties jaar na jaar minder werden, is sportief manager Danny Stam overtuigd dat de 26-jarige Harvey terug op niveau moet kunnen komen. “Zij heeft in het verleden aangetoond bij de beste klimsters te horen. Nog steeds geloven we in haar klimcapaciteiten”, aldus Stam.

Stam benadrukt dat ze naar een renster met de capaciteiten van Harvey op zoek waren: “Het is  geen geheim dat wij ons nog met een of meerdere klimsters wilden versterken. Na haar sterke jaar in 2020 is Mikayla geveld door het Eppstein-Barr virus (ziekte van Pfeiffer) en dit heeft ze eigenlijk een beetje verwaarloosd. We hebben hier met onze medische staf over gesproken. Als zij hier genezen van is, moet ze er in de toekomst geen hinder van ondervinden. Het is voor ons een mooie uitdaging om haar weer terug te krijgen op het niveau van 2020. In de bergen kan ze dan een belangrijke steunpilaar voor de ploeg worden.” Harvey tekende een contract voor twee jaar.

Vanaf komend wielerseizoen komt ook Geerike Schreurs in dienst van Team SD Worx – Protime. Het afgelopen jaar was de 35-jarige Nederlandse als gravelrenster al verbonden aan de ploeg via Specialized. Die samenwerking is zo goed bevallen dat de ploeg in 2025 verder wil met Schreurs. 

“Ik ben heel blij met dit contract”, zegt Schreurs, die enige tijd verzorgster was bij onder meer Trek. “Ik had het eigenlijk niet verwacht. Ik heb weliswaar een goed seizoen gereden, maar nu maak ik ook echt onderdeel uit van het team. Het is toch onwijs bijzonder als je erover nadenkt. Twaalf jaar nadat ik het wegwielrennen vaarwel zei na twee seizoenen bij Sengers Ladies Cycling Team en één bij Dolmans Landscaping Team, heb ik nu een contract bij de beste vrouwenploeg ter wereld. In die periode is het vrouwenwielrennen volledig veranderd. Na twaalf jaar zullen Anna van der Breggen en ik opnieuw ploeggenootjes zijn, hoe leuk is dat?” 

Foto: © Sportfoto Geerike Schreurs

 



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl