Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Topsprinters en aanvallers krijgen kansen in BetCity Elfstedenrace

Maandag 30 september 2024

Elite men - class="MsoNormal">De BetCity Elfstedenrace mag woensdag 2 oktober op een sterk deelnemersveld rekenen. Onder anderen Fabio Jakobsen (Team dsm-firmenich-PostNL), Dylan Groenewegen (Team Jayco-AlUla), Gerben Thijssen (Intermarché-Wanty) en de Europees kampioen van de VAM-berg 2023 Christophe Laporte (Team Jumbo | Lease a Bike) geven acte de presence in Leeuwarden.

Ook rijdt Ramon Sinkeldam (Alpecin-Deceuninck) zijn laatste profwedstrijd op Nederlandse bodem. Hij start met nummer één, dankzij de zege van ploeggenoot Jasper Philipsen in 2023.

Met ook Europees kampioen tijdrijden Edoardo Affini, zijn beloftenevenknie Alec Segaert, Europees beloftenkampioen op de weg Huub Artz en thuisrijder Hartthijs de Vries zijn er meer klinkende namen aan de start. De Vries is één van de Friese coureurs die zich zal willen laten opmerken in de thuisprovincie. Ook Rick Ottema (Leeuwarden), Guillaume Visser (Heerenveen) en Jelte Krijnsen (Bolsward) willen deze kans grijpen om zich aan hun eigen streekgenoten - langs de kant van de weg of via de live-uitzending van Omrop Fryslân - te tonen. 

Vorig jaar toonden uiteindelijk de topsprinters zich succesvol in de straten van Leeuwarden, maar wel na een koers waarin het veld door waaiervorming flink werd uitgedund. Ook nu met de voorspelde windkracht drie in een open vlak landschap zijn alle scenario's mogelijk. Voor de gevestigde namen om nog eens aan het einde van het seizoen een zege bij te schrijven en voor de jonge talenten om zich in extremis in de kijker te rijden.

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl