Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Northwave Hammer Plus - perfect op en naast de fiets

Maandag 30 september 2024

Products - Iedereen zal het wel herkennen, je bent lekker aan het gravelbiken in de Italiaanse bergen maar dan kom je een leuk dorpje tegen. Of de aangegeven route is toch onbegaanbaarder dan verwacht. En je moet, al dan niet noodgedwongen, van de fiets en te voet verder. Maar ja, op je fietsschoenen gaat dat niet echt lekker. Er is een perfecte oplossing!

Het Italiaanse Northwave ontwikkelde speciaal voor deze situatie de Northwave Hammer Plus schoen. Een schoen die zowel uitstekend werkt als fietsschoen maar waar je ook zonder veel moeite niet al te lange stukken mee kunt lopen. Cyclingonline testte de schoen in de Franse Provence en de Italiaanse heuvels.

Eerste indruk

We krijgen de witte versie van deze in meerdere kleuren verkrijgbare schoen opgestuurd. Het is een knappe schoen, dat valt meteen op. Van boven is het een echte fietsschoen maar van de zijkant is meteen te zien dat er meer aan de hand is. En dat klopt, want eenmaal omgedraaid wordt een zool zichtbaar die zich vergelijkt met die van een gemiddelde wandelschoen.

Jaws EVO zool

En die zool is de Jaws EVO, gemaakt van thermoplastisch materiaal met een stevig rubber profiel dat zorgt voor veel grip. De zool is kun je minder stijf dan de gebruikelijke fietsschoen en dat heeft ook een reden. Want dankzij de, bij de voorvoet, buigbare zool loop je veel prettiger.

En dat heb ik gemerkt tijdens een uitdagende rit in de Franse Dentelles. Ik volgde een op het internet gevonden gravelroute die uiteindelijk minder makkelijk bleek te zijn dan verwacht. Fietsen was onmogelijk en om verder te komen moest er echt over rotsen gelopen worden om verder te komen. En dat was met de Hammer Plus schoenen geen probleem. Ik had meer dan genoeg grip.

De SLW3 draaisluiting

De schoen zit uitstekend. Northwave gebruikt voor z'n schoenen een eigen draaisluiting met draad, het SLW3 systeem. De sluiting is een variant van het bekende BOA systeem, een draaiknop die de draad, vervanger van veters, opdraait waardoor de schoen strakker komt te zitten.

Om de schoen open te krijgen heeft het SLW3 systeem een hendeltje aan de bovenkant van het draaisysteem. Even omhoog trekken en de spanning is van de draad. Het is even wennen, maar als je het eenmaal door hebt is het super eenvoudig. De SLW3 draaiknop is makkelijk te verstellen tijdens het fietsen

Aan de voet

De Hammer Plus schoen zit comfortabel, zelfs tijdens het schrijven van deze review. Gemaakt van synthetisch leer valt het mooi om de voet. De schoen is goed geventileerd met kleine gaatje aan beide zijkanten en bovenop. De wijdte van de schoen kan bij de voorvoet eenvoudig afgesteld worden met een klittenbandsluiting.

De schoen is verkrijgbaar in vier kleuren, zwart, wit, grijs en (leger)groen. De maten van de standaardschoen gaan van 36 naar 48, terwijl er tussen 39,5 en 45.5 ook nog halve maten verschil te koop zijn. Voor de fietser met een bredere voet is er ook een versie in dezelfde maten, maar dan alleen in het zwart. Tot slot is er ook een damesversie van de schoen, in de . maten 36 tot 43

Conclusie

De Northwave Hammer Plus is een uitstekende robuuste schoen voor de avontuurlijke fietser. Voor mij heeft de schoen de perfecte combinatie van fietsschoen en loopmogelijkheid. De schoen zit ook nog eens fijn. Een uitstekende schoen voor op vakantie of als je gaat bikepacken.

De schoen is geschikt voor SPD pedalen en weegt zo'n 380 gram per schoen. De maatvoering is Europees je gewone schoenmaat is ook de passende maat bij Northwave.

De richtprijs van deze schoen is €134,99

Meer info

 

 



Eerder...

Products Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl