Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Thijs Vrij op herhaling in Omloop Hil & Moer

Zondag 29 september 2024

Elite men - Thijs Vrij heeft de zesde editie van de Mandemakers Keukens Omloop van Hil & Moer voor junioren, meetellend voor de AGUTopcompetitie, gewonnen.

Tekst: Dan Rolandus

De coureur van Willebrord Wil Vooruit/Hagens Berman-Jayco liet in de sprint achtereenvolgens Lukas Vries (Goudenbod-Parkhotel) en Freek de Kok (Westland Wil Vooruit) achter zich. Hugo Paats (Merida-Adelaar Tifosi) won het eindklassement van de AGU Topcompetitie.

Vooraf aan de wielerkoers voor junioren werd er een minuut stilte in acht genomen ter nagedachtenis aan het overlijden van Jan Schoenmakers (één van de oprichters van de Omloop van Hil & Moer), de plotseling overleden Bas van Belle (wielrenner van Wieler Ploeg Groot-Amsterdam) en de Zwitserse Muriel Furrer, die na een zware val tijdens het WK voor junior-vrouwen in Zürich een dag later in het ziekenhuis is overleden.

Macht

Het tempo zat er in de 132,6 kilometer lange slotrace van het seizoen voor junioren aan de boorden van Kaatsheuvel goed in. Na 70 kilometer trokken de broers Pepijn en Freek de Kok (beiden Westland Wil Vooruit) en Elmer Brommersma (Goudenbod-Parkhotel Dev.) flink door. Het trio kreeg gezelschap van Bas van Heeswijk (WV Schijndel), Sven van der Wal (Wielercombinatie Friesland) en Thijs Vrij. De kopgroep zou met Samuel Gunnink (WV de Amstel), Denley van Wijnbergen (JEGG-DJR Academy), Jente Derksen (Merida-Adelaar Tifosi Dev.), Danijel Agricola (WWV Hagens Berman-Jayco) en Lukas Vries tot in de laatste twee ronden aanzwellen tot elf man. De groep werd door enkele demarrages van onder andere Lukas Vries uit elkaar gerukt. Thijs Vrij (18) uit het Zuid-Hollandse Rockanje rekende in de laatste vijfhonderd meter in de Erasstraat in Kaatsheuvel ‘op de macht’ af met Lukas Vries en Freek de Kok. ‘’Als je in zo’n mooie koers voor de tweede keer op rij kunt winnen is dat natuurlijk supergaaf’’, straalde Thijs Vrij. ‘’Ik was op kilometer 70 met een paar andere jongens vertrokken. We zaten al geruime tijd vooruit toen er nog een ploeggenoot (Danijel Agricola, DR) kwam aansluiten. We hebben met elkaar overleg gehad hoe we het gingen aanpakken. In de finale reed nog een groep weg en toen brak het een beetje. De demarrages kon ik met Danijel goed oplossen. Zoals de laatste keer toen ik er met nog twee man naar toe ben gesprongen, vervolgens gesprint heb om de overwinning en dat tot een goed einde heeft weten te brengen.’’

Thijs Vrij won in Denemarken een etappe in de Tour de Himmelfart, eindigde met onder meer een tweede plaats als vierde in het eindklassement van de Belgische meerdaagse Sint Martinusprijs Kontich (UCI 2.1) en behaalde diverse ereplaatsen in nationale wielerklassiekers in Nederland en België. Toch kijkt de Rockanjenaar met gemengde gevoelens terug op het seizoen. ‘’Het begon pas in mei te draaien. Ik heb in het begin van het jaar wat problemen gehad, het liep niet zoals ik me dat had voorgesteld. Maar vanaf mei is het steeds beter gegaan. De vierde plaats in het eindklassement van de meerdaagse in Kontich was mooi. Maar ik kan en wil bij de beloften volgend seizoen nog veel stappen maken, dus dan zit ik bij Willebrord Wil Vooruit super goed.’’

Paats winnaar KNWU-Topcompetitie

Hugo Paats (Merida-Adelaar Tifosi Dev) is winnaar geworden van het eindklassement van de KNWU-Topcompetitie. Daarmee heeft hij de winnaar van vorig jaar, Jelle Weierink (nu derde) onttroond. ‘’Ik ben blij dat ik de Topcompetitie heb gewonnen. Ik won met de Kasseienomloop in Exloo gelijk de eerste klassieker, was daar wel verrast over. Er stond toen veel wind, heb hard moeten werken, maar het was heel mooi. Na de tweede wedstrijd (Arno Wallaard Memorial, DR) had ik 180 punten. Toen dacht ik: ‘laat ik maar een doel van het klassement maken’. Ik had vandaag een grote voorsprong, maar er kunnen natuurlijk altijd gekke dingen, zoals een valpartijtje, gebeuren. Dus heb ik voortdurend voorin gereden, veilig met het koppie erbij gekoerst en ben uiteindelijk blij dat ik deze prijs heb kunnen binnenslepen.’’ De 18-jarige inwoner van Apeldoorn hoopt verder door te groeien. ‘’Ik wil uiteindelijk professional worden. Ik heb al een contract voor 2025 bij een continental team. De ploeg moet ik nog even voor me houden’’, aldus de student Sport & Marketing aan de Hogeschool Saxion in Deventer.

Huissoon winnaar Nieuwelingen

Tom Huissoon heeft de Omloop van Hil & Moer bij de nieuwelingen gewonnen. Na diverse uitlooppogingen was Splinter van ’t Hoff (Westland Wil Vooruit) op 15 kilometer voor de finish de aanstichter van een groepje van vier man met verder Tijs Witte en Niels van der Ent. Tom Huissoon uit Helmond won uiteindelijk de sprint door achtereenvolgens Splinter van ’t Hoff, Tijs Witte en Niels van der Ent achter zich te laten.

Uitslag Zesde Mandemakers Keukens Omloop van Hil & Moer voor junioren: 1. Thijs Vrij (Rockanje, Willebrord Wil Vooruit/Hagens Berman-Jayco) 132,6 kilometer in 2.57.57 uur, 2. Lukas Vries (Goudenbod-Parkhotel), 3. Freek de Kok (Westland Wil Vooruit), 4. Jente Derksen (Merida Adelaar Tifosi Dev.), 5. Pepijn de Kok (Westland Wil Vooruit), 6. Elmer Brommersma (Goudenbod-Parkhotel), 7. Denley van Wijnbergen (JEGG-DJR Academy), 8. Samuel Gunnink (WV de Amstel), 9. Danijel Agricola (WWV Hagens Berman-Jayco), 10. Bas van Heeswijk (WV Schijndel). Nieuwelingen: 1. Tom Huissoon (Helmond), 2. Splinter van ’t Hoff (’s-Gravenzande), 3. Tijs Witte (Alkmaar), 4. Niels van der Ent (Rotterdam), 5. Joris Nomden (Groningen), 6. Lars Franken (Oisterwijk), 7. Jesse Klein (Nieuw-Vennep), 8. Diede Oosterveld (Onnen), 9. Sander Tullemans (Geleen), 10. Luke Chow (Hendrik Ido Ambacht).

 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl