Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

WK Para-Cycling komt naar Apeldoorn

Vrijdag 27 september 2024

Track - Het UCI Para Cycling Track World Championships 2026 zal plaatsvinden in Omnisport Apeldoorn. Dit werd vandaag bekendgemaakt tijdens het UCI congres in het Zwitserse Zürich.

Het is de derde keer dat dit prestigieuze kampioenschap in Apeldoorn wordt gehouden en wordt georganiseerd door Libéma Profcycling. Dit WK bevestigt opnieuw dat Omnisport en Libéma Profcycling zich volop inzetten om nieuwe wielergeschiedenis een podium te geven. Het evenement zal plaatsvinden van 19 t/m 25 oktober.

Sterke aanvulling voor al indrukwekkend trackrecord

Met deze toewijzing zet Omnisport Apeldoorn zijn indrukwekkende reeks internationale wielertoernooien voort. Eerder dit jaar was het decor van het EK Baanwielrennen, in november 2024 vindt er de Track Champions League plaats en in augustus 2025 verwelkomt Omnisport de beste junioren voor het WK Baanwielrennen. Deze evenementen versterken Apeldoorns reputatie als dé locatie voor wielersport in Nederland.

Voortbouwen op het succes van Parijs

De recente successen van Nederlandse para-atleten op de Paralympische Spelen in Parijs – zoals de gouden medailles van Tristan Bangma met piloot Patrick Bos en Caroline Groot – maken het wereldkampioenschap in 2026 extra speciaal. Dit biedt een unieke kans om deze sporters opnieuw in actie te zien, als belangrijke stap op weg naar de Paralympische Spelen van 2028 in Los Angeles.

Winst voor fans én topsporters

Maurice Leeser, directeur-bestuurder van de KNWU, spreekt zijn enthousiasme uit: “Het is fantastisch dat we de wereldtop in 2026 opnieuw in Apeldoorn mogen verwelkomen. Dit evenement biedt niet alleen een unieke kans om onze Paralympische helden op het hoogste niveau in eigen land te zien presteren, maar vormt ook een belangrijke stap in de voorbereidingen richting Los Angeles 2028. Daarnaast geeft het ons de kans om maatschappelijk volop te scoren, waarbij inclusiviteit, duurzaamheid en mobiliteit kernbegrippen zijn die niet alleen ons evenement, maar ook onze toekomst vormgeven. Laten we samen deze kansen benutten en een blijvende impact maken!”

Ook Martin de Kok, general manager van Libéma Profcycling, is content met de toewijzing: “Wij zijn enorm trots dat we dit prachtige evenement naar Apeldoorn kunnen halen. Het toont aan dat we de wielersport in de volle breedte omarmen. Na het EK van januari dit jaar en het WK voor junioren in 2025, is het organiseren van het WK Paracycling in 2026 een nieuwe mijlpaal. Voor de fans en de topsporters zelf is dit een mooie plus!”

Foto: © Sportfoto

 



Eerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl