Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Wielerkampioenen uit andere disciplines op WK Gravel

Vrijdag 20 september 2024

Offroad - Het WK Gravel in Leuven mag zich op 5 en 6 oktober in de belangstelling verheugen van veel wielerkampioenen. Wereldkampioenen uit andere disciplines ook.

De voorlopige deelnemerslijst bulkt van de grote namen. Bij de vrouwen niet alleen uittredend wereldkampiene op de weg Lotte Kopecky, wereldkampioene veldrijden Fem van Empel, wereldkampioene MTB Puck Pieterse en Europees kampioene op de weg Lorena Wiebes, maar ook de voormalige UCI-wereldkampioenen veldrijden Sanne Cant (BEL) en Lucinda Brand (NED). Ook Marianne Vos (NED), de vice-olympisch kampioene op de weg van Parijs en meervoudig UCI-wereldkampioene op de weg en in het veld, wordt aan de start verwacht. 

Toch wordt het op zaterdag 5 oktober, wanneer de elite vrouwen hun 2024 Bolero UCI Gravel World Championships rijden, meer dan een strijd der Lage Landen. Onder meer de Zuid-Afrikaanse Ashleigh Moolman-Pasio, de Duitse Carolin Schiff en de Australische Tiffany Cromwell kunnen op gravelgebied ook de nodige adelbrieven voorleggen. Idem voor de Canadese Alison Jackson, die zich als winnares van Parijs-Roubaix 2023 ongetwijfeld in haar sas zal voelen op de gravelwegen van het WK-parcours, die onder andere door de Brabantse Wouden voeren.

Op zondag 6 oktober is het aan de elite mannen op de Bolero UCI Gravel World Championships. Onder hen de Sloveense titelverdediger Matej Mohoric, die ook nu weer tot de grote favorieten behoort. Uit Belgische hoek komt de tegenstand in eerste instantie van Jasper Stuyven, die zich vorig jaar tot Europees kampioen gravel kroonde. Stuyven is bovendien Leuvenaar en zal dus extra gemotiveerd zijn om voor eigen publiek op het hoogste schavotje  te klimmen. Andere Belgen om naar uit te kijken zijn Greg Van Avermaet, Jan Bakelants en Toon Aerts.

Nederland rekent op Nederlands kampioen en UCI-vicewereldkampioen veldrijden Joris Nieuwenhuis. De Tsjechen hebben met Petr Vakoc een echte gravelspecialist in huis, Italiaan rekent op Mattia De Marchi, Australië op Nathan Haas en Duitsland op Paul Voss. te klimmen. Andere Belgen om naar uit te kijken zijn Greg Van Avermaet, Jan Bakelants en Toon Aerts.

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl