Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Julia Kopecky naar SD Worx-Protime

Vrijdag 20 september 2024

Women - Team SD Worx – Protime heeft de 20-jarige Julia Kopecký voor de komende twee jaar vastgelegd.

De in Nederland wonende Tsjechische wordt gezien als een van de grotere talenten in het peloton. Binnen Team SD Worx-Protime is men overtuigd dat Julia Kopecký de komende jaren nog grote stappen kan zetten. 

Julia Kopecký is geen familie van wereldkampioene Lotte Kopecky. Ze komt wel uit een echte wielerfamilie want haar broers Tomas en Matyas komen momenteel respectievelijk uit voor de profploegen van TDT-Unibet en Novo Nordisk.

De nieuwe aanwinst van Team SD Worx-Protime is in Nederland geboren en woont haar hele leven in Leiden. Eerder kwam ze uit voor AG Insurance – Soudal. In de kleuren van de Belgische formatie wist ze de Tour de Feminin te winnen. Ze eindigde dit voorjaar ook als tweede in de Volta NXT Classic achter Femke Markus. Verder nam ze deel aan de Olympische Spelen in Parijs.

Bij Team SD Worx-Protime kwam ze echt op de radar na haar tweede plek in de tijdrit Omloop van Borsele, waar ze alleen drievoudig wereldkampioene Ellen van Dijk voor haar zag eindigen.

“Als je in zo’n lange tijdrit op die jonge leeftijd zo’n goed resultaat kunt neerzetten, dan heb je behoorlijk wat inhoud”, geeft sportief manager Danny Stam aan.

“Waarom ik bij Team SD Worx-Protime heb getekend? Het is het nummer één team in de wereld. Na mijn gesprek met sportief manager Danny Stam wist ik dat ik erbij zou passen”, geeft Julia Kopecký aan. “De professionaliteit die ik nodig heb om een volgende stap in mijn carrière te maken, vind ik bij dit team. Als je ziet welke stappen sommige rensters bij deze ploeg hebben gezet, ben ik ervan overtuigd dat ik dit ook kan. Ik heb veel vertrouwen in mijn overstap naar Team SD Worx-Protime.” 

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl