Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Ronde van Midden-Brabant zoekt opvolger Kroonen

Donderdag 19 september 2024

Elite men - De Ronde van Midden-Brabant staat zondag voor de 54e keer op de wielerkalender. De vrije klassieker met start en finish in wielerdorp Dongen mag vijf continentale teams aan de start verwachten.

De renners worden dit jaar elf keer over de kasseienstrook in de Watertorrenstraat gestuurd. Dan volgt een kleine ronde waarna rond de klok van half vijf de winnaar over de eindstreep zal stormen. De winnaar van vorig jaar Max Kroonen staat in ieder geval aan de start. Ook de nummer 2, Guillaume Visser, zal er alles aan doen om dit jaar een stapje hoger te eindigen. Hidde van Veenendaal, winnaar in 2021, zal met zijn Metec-Solarwatt ploeg alles in het werk zetten om voorin te willen eindigen. Gestart wordt om 12.30 uur en dan krijgen de renners vijf keer de lus Oosteind (31,1 km) en een lus van 22 kilometer voorgeschoteld. Gezocht wordt naar een opvolger van Max Kroonen. Een jaar daarvoor won Tour-revelatie en WK-ganger Frank van den Broek in Dongen.

De Ronde van Midden-Brabant heeft vijf continentale teams aan de start staan, te weten: VolkerWessels, BEAT, Diftar, Metec-Solarwatt en Parkhotel Valkenburg. Verder rijden de clubteams van AW-Swabo, DRC de Mol, DTM, Dutch Food Valley cT, Giant Store Assen-NWVG, GRC Jan van Arckel, Houttec CT, JEGG DJR Academy, Merida-Adelaar, Volharding, Wielercombinatie Friesland, Willebrord WV, Wilvo-De Kempen, De Hanzerenners, De Kannibaal, West-Frisia en Westland WV-Renewi. De teams van NCF Region, Ride United, Team Sportforum, Regioteam Noord-Holland WPGA, Regioteam Oost en Regioteam Zuid-Nederland maken het startveld compleet.

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl