Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

TIG Sports wil Ronde van Nederland terug op kalender

Woensdag 18 september 2024

Elite men - TIG Sports heeft het initiatief genomen voor een nieuwe wielerkoers in het najaar van 2025.

De koers speelt in op de gedeelde wens van vele betrokken partners en wielerfans om in Nederland een succesvol en internationaal meerdaags wielerevenement te hebben, zonder bestaande koersen in de weg te zitten. De nieuwe koers wordt een zesdaagse wedstrijd op zes verschillende locaties in Nederland.

Maurice Leeser, directeur-bestuurder van de KNWU, is vol enthousiasme over het initiatief. “We verwelkomen elk initiatief dat de wielersport promoot en steunen het initiatief van TIG Sports van harte. We hopen dat deze meerdaagse koers een waardevol platform zal worden voor de promotie van het Nederlandse wielrennen in zijn geheel.”

Ook Team Visma | Lease a Bike en Team DSM-Firmenich Post NL zijn positief. “Onze teams kennen een stevig Nederlands fundament en een nieuwe innovatieve Nederlandse meerdaagse koers juichen we daarom van harte toe. Dat is goed voor onze fans en partners, en bovenal een geweldige impuls voor het Nederlandse wielrennen,” aldus teammanagers Richard Plugge en Iwan Spekenbrink.

UCI-Status 2.1

De koers in wording staat op de UCI-kalender van 2025 met de status 2.1, het instapniveau waar professionele teams aan mogen deelnemen. De ambitie is om deze status op termijn uit te bouwen tot een UCI WorldTour event, waar de profploegen graag het Europese seizoen willen afsluiten.

Met ervaring in meerdere grote sportevenementen, zoals het KLM Open, Formule 1 Dutch Grand Prix en verschillende EK’s en WK’s, ziet TIG Sports voldoende ruimte in Nederland voor een koers die het bestaande aanbod verrijkt, zonder in conflict te komen met andere races.

De wedstrijd in de herfst vormt een ideale seizoensafsluiter met een sterk deelnemersveld. Met deze koers wil TIG Sports niet alleen voor de professionele teams een ronde neerzetten, maar ook een koers waar de bezoeker vooraf, tijdens en na het evenement een onvergetelijke live-ervaring aangeboden wordt. Op termijn hoopt men ook een vrouwenkoers te integreren.

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl