Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

150 km achter dernymotoren in Amsterdam

Dinsdag 17 september 2024

National - Op het wielerparcours van Amsterdam-Sloten vindt op zondag 22 september een derny-spektakel plaats over 150 km. Een van de organisatoren – èn gangmaker Christian Bosch – streeft naar een deelnemersveld van 14 combinaties.

Van de partij zijn vanaf 09.30 uur in ieder geval Laurens ten Dam (achter Bosch), Serginho Wilshaus en criteriumspecialist Tom Wijfje uit Korteraar. Getracht wordt om ook Niki Terpstra  en Taco van der Hoorn aan start te krijgen. Tom Wijfje, die rijdt voor het Universe Cycling Team, behaalde overwinningen in  de Omloop van de Bollenstreek, Oostzaan en Heemskerk. Hij fietst achter de derny van Jos Raateland. Voor Bosch en Ten Dam is het Amsterdamse evenement ook een voorbereiding op de 585  km lange Bordeaux – Parijs van 20 oktober. De nieuwe naam is Bergerac – Chatellerault – Rungis. ,,Een officiële UCI wedstrijd,” zegt Bosch. ,,Met de laatste 300 km achter derny – motoren. Dat zal wel zadelpijn opleveren. Daarom misschien twee broeken aantrekken. Ik hoop dat het niet al te koud is.”

In een ver verleden werd Bordeaux – Parijs drie keer gewonnen door Wim van Est. Jo de Roo en Jan Janssen kwamen 1 keer als winnaar over de finish. De Belg Herman van Springel behaalde 7 triomfen. De monsterklassieker telde toen 650 km.  Tom Wijfje gaat waarschijnlijk niet van start omdat hij enkele dagen later meedoet aan de Afrikaanse Tour du Faso.

Ton van Wieringen



Eerder...

National Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl