Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Nieuw parcours, meer sfeer bij NCK Dronten

Dinsdag 17 september 2024

Nederlandse kampioenschappen - De organisatie van het Top Totaal Nederlands Club Kampioenschap (NCK) in Dronten schotelt de deelnemers dit jaar (op zondag 5 oktober) een nieuw parcours voor.

Uit nood geboren omdat er gezocht moest worden naar een nieuwe permanence, maar volgens medeorganisator Frans van Varik is de situatie uiteindelijk toch een verbetering. "Bij de start is nu meer sfeer omdat de verenigingen weer kunnen opstellen rond het startpodium. En de volgers kunnen vanaf het terras de renners zien vertrekken. Dat geeft zeker meer ambiance. Enig nadeel is dat de start en finish wat verder uit elkaar liggen, dat is nu minder goed te belopen.''

Ook parcours technisch gaf het nieuwe uitdagingen. "Dan moet je toch een ander parcours uittekenen. Waarbij we beperkt werden door asfalteringswerkzaamheden in Lelystad, waardoor we die kant niet goed op konden. Maar uiteindelijk ligt er een mooie ronde met veel lange, rechte wegen. Omdat we toestemming kregen twee doorgaande wegen te kruisen, konden we toch de afstand halen die we wilden. Want je wilt wel het liefst de A-categorie 50 kilometer voorschotelen voor een 'echte NCK'. "

Uiteraard zijn er ook op zondag 6 oktober andere wedstrijden, maar de concurrentie met wegkoersen is minder groot. Niet met het WK, niet met de Munsterland Giro/Betcity Elfstedenrace. "Hopelijk zien we de nodige profs aan de start komen. Ploegen moeten het goed vinden en renners moeten ook die verbondenheid met hun vereniging voelen, zoals enkele renners zeker doen. Het is altijd wel de kers op de taart, maar we hopen vooral op een grote deelname zodat we de kosten kunnen dekken."

De afstanden per categorie:

A categorie 50 km

B categorie 39 km

C categorie 39 km

Bedrijvencompetitie 39 km

D categorie 20 km

Foto: © Sportfoto

 


Sportscom.nl



Eerder...

Nederlandse kampioenschappen Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl