Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Kortleve en Nievelstein naar Metec-Solarwatt

Zaterdag 14 september 2024

Elite men - Metec-Solarwatt heeft twee jonge renners aan zich weten te binden voor 2025. Het gaat om Bart Kortleve en Job Nievelstein.

Zij nemen in de succesvolle Nederlandse continentale formatie komend jaar de plaats in van Thijs de Lange en Wessel Mouris. 

De laatste won deze week brons op het Europees Kampioenschap Tijdrijden bij de beloften en eerder goud op het NK tegen de klok. Binnenkort zal Mouris laten weten voor welk profteam hij uit zal komen in 2025. Voor Metec-Solarwatt is het de laatste in een lange rij van coureurs die via dit team de profrangen wisten te bereiken. Eerder gingen coureurs als de huidige professionals Arvid de Kleijn, Sjoerd Bax, Marijn en Lars van den Berg en Oscar Riesebeek  hem voor.

Bart Kortleve (19) komt over van Sensa-Kanjers voor Kanjers, waar hij dit jaar opviel met zijn aanvallende stijl van rijden. Resultaten waren er ook voor de Drent, want hij wist derde te worden in de Zevenheuvelenomloop en vierde bij de Wielerdag Roden. Kortleve heeft een verleden als mountainbiker, maar wil zich bij Metec-Solarwatt verder op het wegwielrennen focussen.

Job Nievelstein  (18) komt over van de junioren, waar hij koerste voor Westland Wil Vooruit. Dit seizoen mocht hij meerdere keren uitkomen in het oranje van de Nederlandse juniorenploeg van de KNWU. Dit seizoen was hij tweede in de Orlicka Lanskroun, vijfde op het NK tijdrijden en negende in de Junioren Rundfahrt in Oostenrijk.

Foto: © Sportfoto Bart Kortleve



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl