Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Nederlandse junioren 9 en 10 op EK Weg

Zaterdag 14 september 2024

Nieuws - De Nederlandse junioren Joeri Schaper en Ko Molenaar zijn respectievelijk negende en tiende geworden op het EK Wielrennen in Belgisch Limburg.

De titel ging naar de Noor Felix Orn-Kristoff, die in de sprint in Hasselt zijn medevluchters Hector Alvarez (tweede) en Paul Seixas (derde) kansloos liet.

Schaper en Molenaar zaten mee in een achtervolgende groep, maar in de sprint voor de vierde plek kwamen zij niet uit de verf. "Ze verrasten me door vroeg aan te gaan en toen zat ik ingesloten" liet Schaper na afloop weten. 'In onze groep was de samenwerking op zich goed, we waren ook met sterke mannen, maar we merkten al snel dat die mannen voorin ook bepaald niet stilzaten.''

Voor de voormalig Nederlands kampioen bij de nieuwelingen was het een EK met gemengde gevoelens. ''Hiervoor liep het niet echt super en dan is top 10 op een Europees Kampioenschap een opsteker. Maar ik had meer verwacht, van mezelf, maar ook van ons als land."

Senna Remijn was de Nederlandse troef voor de sprint. "Het was zeker ook de bedoeling om mee te zitten en dat zat ik ook, eigenlijk net voordat de definitieve kopgroep ontstond. Maar op dat moment neem ik de beslissing om het te laten lopen, ook omdat er in die groep van mij nog drie Fransen meezaten en ik nu eenmaal voor de sprint ging. Maar zo was ik wel heel dichtbij het ontstaan van de definitieve groep.""

Sfeerfoto CyclingOnline.nl



Eerder...

Nieuws Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl