Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Huub Artz naar Europese titel beloften

Vrijdag 13 september 2024

Elite men - Huub Artz is in Hasselt Europees kampioen bij de beloften geworden.

De toekomstig prof van Wanty rekende in de finale af met twee medevluchters. Tibor del Grosso werd nog zevende.

Artz was een van de sterkste renners in het peloton en isoleerde zich in de laatste fase van de 160 kilometer lange wedstrijd tussen Heusden-Zolder en Hasselt met Niklas Behrens (Duitsland) en Léandre Lozouet (Frankrijk). Het uitdagende parcours omvatte twee rondes van een lokaal circuit, inclusief de kasseistroken van Manshoven en Op de Kriezel, evenals de beklimmingen van Zammelberg en Kolmontberg.

Uiteindelijk versloeg Artz Behrens in een sprint met twee renners. Na zijn eerdere successen in Gent-Wevelgem U23 en de Giro Next Gen bevestigt deze overwinning Artz als een van de meest getalenteerde U23-renners van zijn generatie. Het is de eerste keer dat een renner uit de structuur van Jean-François Bourlart de begeerde Europese U23 wegtitel wint, zo evenaart hij de prestaties van Lauren Molengraaf en Zoé Bäckstedt in het veldrijden.

Huub Artz: "Deze Europese titel is ongelooflijk, zo onverwacht. De hele week heb ik over verschillende tactieken nagedacht om de overwinning te verzekeren. Ik dacht dat de wind een bepalende factor zou kunnen zijn, maar ik vreesde een massasprint. Gelukkig ontwikkelde de wedstrijd zich veel eerder dan verwacht. Vandaag speelde het perfecte scenario voor de wedstrijd zich af. We zaten in een ideale situatie met drie sterke Nederlandse renners. Met vertrouwen in onze capaciteiten gaven we er alles op. Uiteindelijk komt het erop neer wie de beste benen van de dag heeft, en vandaag was dat ik. Ik ben ongelooflijk trots op mijn wedstrijd en deze titel."

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl