Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Boek Heilig Vuur Herman Snoeijink enthousiast ontvangen

Dinsdag 10 september 2024

Elite men - Het wielerboek Heilig Vuur van Herman Snoeijink is bij de presentatie maandagavond in Twente enthousiast ontvangen.

De oud-topamateur en -crosser boekte in zijn loopbaan 365 officiële zeges. Tussen de 100 en 150 mensen bezochten de bijeenkomst.  

Herman Snoeijink is trots op het eindproduct. ''Ik heb er drie jaar over gedaan, soms een week wel en soms een week niet. Dan eens een hoofdstuk over de Ronde van Overijssel, dan weer een Duitse wedstrijd waar ik gehuldigd werd omdat ik er vier keer gewonnen had. Waarom een boek? Ik moet eerlijk zeggen: ik heb zoveel dingen gewonnen, maar ook veel mooie en ook rare, gekke dingen meegemaakt die nu in dit boek beschreven staan. De coronatijd bleek er heel geschikt voor om er voor te gaan zitten. Ik vond ook 'dit moet bewaard blijven'. Niet alleen voor mijn kinderen, maar ook voor de rest van wielerminnend Nederland. Ik ben trots, maar naast mijn schoenen lopen was er voor mij niet bij. Prof worden ook niet, ik heb gekozen voor het onderwijs, mijn eerste sollicitatie was raak, in mijn eigen dorp. Dat kon ik niet laten lopen. Natuurlijk heb ik daar ook dingen mee gemist, beroepsrenner worden. Maar bondscoach Frans Mahn zag in mij ook een zeer geschikte baanrenner, maar ik kon niet drie dagen trainen. Ik had alleen de woensdagmiddag maar vrij. Dat heeft mij misschien wel een Olympische Spelen gekost. Maar toch kijk ik trots terug. Er is geen enkele andere Nederlandse mannelijke renner die 365 overwinningen heeft geboekt in officiële wedstrijden. Alleen Marianne Vos heeft meer zeges op haar palmares staan. Maar zij is dan ook heel uitzonderlijk.´´

Het boek is via Sportmediashop te bestellen maar ook bij de lokale boekhandel, zoals Reterink in Wierden.

Foto's: © Sportfoto



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl