Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Loopbaan Robert Gesink zit er nu echt op

Maandag 09 september 2024

Elite men - Robert Gesink sloot zijn loopbaan af in de Vuelta. De 38-jarige Nederlander reed de afgelopen drie weken met een hoop plezier rond.

“Ik heb het enorm naar mijn zin gehad in mijn laatste grote ronde. Mijn trainer confronteerde me verleden week met mijn cijfers en waarden. Die bleken uitstekend in orde te zijn, en kwamen zelfs in de buurt van mijn beste jaren. We hebben met Wout drie prachtige ritten gewonnen en een aantal dagen de rode trui gedragen”, somt Gesink de voorbije drie weken op.

“Ik heb er oprecht van genoten”, gaat Gesink verder. “Natuurlijk wist ik al enige tijd dat dit mijn laatste jaar als prof zou zijn. Daardoor kon ik extra genieten van iedere laatste keer. De laatste keer op trainingskamp, de laatste grote ronde. Het voelt als het perfecte moment om te stoppen, omdat ik op sommige momenten toch wel op mijn tenen liep. In het begin van mijn carrière vormde het najagen van prestaties de leidraad. Uiteindelijk ben ik omgevormd tot een teamplayer. Die metamorfose maakt me erg trots. Ik heb een aantal mooie overwinningen geboekt, fraaie ereplaatsen behaald en in de herfst van mijn carrière met de ploeg viermaal een grote ronde mogen winnen. Ik ga nu genieten van mijn gezin, de vrije tijd en het fietsen in de natuur, en ga verder met de gezonde levensstijl die ik reeds hanteerde. Het was een prachtige carrière, die ik voor geen goud had willen missen.”

De Achterhoeker won in zijn loopbaan een rit in de Vuelta, de GP Emilia, Quebec en Montréal en de etappekoersen Tour of California en Tour of Oman. In de Tour de France van 2010 werd hij vierde, twee jaar geleden nog droeg hij de rode trui in de Vuelta.

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl