Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Trouwborst en Ockeloen winnen Veldslag Norg

Zaterdag 07 september 2024

Offroad - Mariëlle Trouwborst kende vandaag een goede start in de Veldslag om Norg waar ze al snel met Sera Gademan voorop kwam te rijden.

Met een lint mannen in hun wiel reden beide dames door het Drentse land over een ondergrond van afwisselend klinkers, schelpenpaden, weiland, bos en zandpaden. Met nog circa 25 kilometer te gaan in de 100 kilometer lange wedstrijd zag Trouwborst dat Gademan bij het uitkomen van een bos op een gaatje zat.

“Op de weg heb ik toen even stevig door gereden en in de daaropvolgende mulle zandstrook zag ik dat ik steeds verder uitliep. Ik zat echter wel alleen met nog één man in mijn wiel die niet kon overnemen terwijl Sera in een grote groep reed waarin ook mannen op kop reden dus ik was er nog niet gerust op dat de overwinning binnen was. Uiteindelijk liep ik steeds verder uit naar een comfortabele voorsprong. Mooi om deze race meteen bij mijn eerste deelname te winnen.”, aldus Trouwborst. Petra Sweertman wist de laatste podiumplaats te bemachtigen.

Bij de mannen was Jasper Ockeloen de sterkste voor Tijmen Eising en Thom Bonder. Het trio was overgebleven van de eerste kopgroep van acht man die gaandeweg de kilometers vorderden verder uitdunde.



Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl