Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Schwalbe Topcompetitie: finale in Eurode Omloop

Vrijdag 06 september 2024

Elite men - De D & D Verhuur Eurode Omloop  is de grote finale van de Schwalbe Topcompetitie en start op zondag 8 september om 13 uur voor een wedstrijd over 156 kilometer.

Na een ronde met deels neutralisatie worden er vijftien volledige ronden afgelegd over een selectief parcours én het gezellige terras van Kerkrade.  De start vindt om 13 uur op de Markt van Kerkrade, op dezelfde plek is ook de finish voorzien. Dat is tussen 16.30 – 1630 uur. De bergsprints worden betwist op de steile klim Duivelsbos. De afgelopen jaren wonnen met Rick Pluimers en Tijmen Graat renners van het opleidingsteam van Visma | Lease a Bike. Daarvoor was de huidige WorldTour-prof Bart Lemmen aan het feest.

Wie doen er mee?

Het deelnemersveld bestaat uit de continentale formaties van Parkhotel Valkenburg, Diftar Continental Cycling Team, BEAT Cycling Team, Visma | Lease a Bike Development Team, Metec-Solarwatt en VolkerWessels en verder uit AW-Swabo, Regioteam Zuid-Nederland, Regioteam Oost, Regioteam Noord-Holland/WPGA, WV West-Frisia, Wivo Group/TWC De Kempen, Willebrord Wil Vooruit, Dutch Food Valley CT, Volharding, Giant Store Assen/NWVG, VDM Trawabo, Tempo-Hoppenbrouwers, Team Sportforum, SN-Vitea Bim Bam, Sensa-Kanjers voor Kanjers, GRC Jan van Arckel, Ride United, Monda-IJsselstreek, JEGG-DJR Academy, HUBO-Remotive CT, Houttec CT. De teampresentatie begint om 11.30 uur.

Hoe verliep het vorig jaar?

Tijmen Graat werd in 2023 winnaar van de Eurode Omloop geworden. Samen met teamgenoot Archie Ryan kwam de renner van Jumbo-Visma naar de streep. Derde werd Huub Artz van Metec-Solarwatt.

De winnaar was in zijn nopjes met de zege in een door de  hitte ingekorte race.nu  'Vandaag was het heel warm, maar we hadden goede verzorging en dus heb ik me goed kunnen koelen. We waren als ploeg fantastisch, we hadden niet beter kunnen rijden. Dit was een zware race, maar ik voelde me goed. Ik reed drie ronden voor het einde weg. maar was in de slotfase wel blij met de extra steun van Archie, die mij de overwinning gunde.  Ik kom uit de buurt, mijn familie en vrienden waren er, die geste was echt fantastisch van Archie.''

Graat reed weg uit een kopgroep van zes met daarin twee ploegmaten, op de erelijst volgt de winnaar Rick Pluimers op, die ook won voor Jumbo-Visma. Peter Schulting toonde zich opnieuw en werd vijfde (beloond met de prijs voor de strijldust, klassementsrenner Stijn Daemen van BEAT werd achtste en stelde zo de eindwinst zeker in de Schwalbe Topcompetitie

Wat denken de kenners?

Guillaume Visser gaat als leider in de Schwalbe Topcompetitie van start in Kerkrade. Met zijn overwinning in de Alfa Bier Limburg Trofee liet hij al zien in Limburg uit de voeten te komen en hij vertrekt dan ook met ambitie. ´We gaan als ploeg voor het veiligstellen van de trui. We staan er goed voor met het Diftar Continental Cycling Team. In de Eurode Omloop voel ik me normaal altijd in element. Dat is altijd een zware wedstrijd en daar blijven uiteindelijk de sterksten over. De afgelopen jaren reed ik daar ook goed.''

Visser heeft een ruime marge en kan in principe alleen nog door Coen Vermeltfoort (geen specialist op dit terrein), ploeggenoot Rick Ottema en beste clubrenner Jens van den Dool uit de trui gereden worden. Maar dan moet hij zelf wel nadrukkelijk buiten de punten vallen. De nummer vier van het klassement - Jelte Krijnsen - rijdt in september als stagiair van Q36,5 rond.

Waar te zien?

Uiteraard vanaf een terras in Kerkrade en/of de klim van Duivelsbos. Van afstand volg je de wedstrijd op het X-account van Courage Events, daar is het live-verslag van CyclingOnline.nl te lezen. Eurosport zendt een samenvatting uit en wel op 14/09 om 11 uur. Een dag later is de herhaling te zien.

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl