Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Simac Ladies Tour 2024 maakt teams en etappeschema bekend

Maandag 02 september 2024

Women - class="MsoNormal">Het etappeschema van de Simac Ladies Tour 2024 is gereed en de deelnemende teams zijn bekend.

Organisator Courage Events mag rekenen op maar liefst twaalf Women’s WorldTour-teams waaronder SD Worx-Protime, Lidl-Trek, Visma | Lease a Bike, Movistar en Team dsm-firmenich PostNL. De afgelopen jaren werd de enige Women’s WorldTour-etappewedstrijd van de Benelux gewonnen door toprensters als Annemiek van Vleuten, Lorena Wiebes en Lotte Kopecky.

Naast de genoemde teams zijn ook de Women’s WorldTour-formaties Canyon/Sram Racing, UAE Team ADQ, Liv-AlUla Jayco, fenix-Deceuninck, Humano Powered Health, AG Insurance-Soudal en Uno X Mobility van de partij in de wedstrijd die voor het eerst in oktober (van 8 – 13) wordt verreden. Die plek op de kalender koos Courage Events na overleg met de UCI om als Europese finalewedstrijd van de reeks topwedstrijden te kunnen fungeren. En waar de wereldkampioenes van Zurich hun regenboogtrui al direct kunnen tonen. De continentale teams van Cofidis, Lotto DSTNY, VolkerWessels en GT Krush Rebellease maken het veld compleet. De laatste twee ploegen rijden op Nederlandse licentie. De organisatie wil oog hebben voor de opleiding van Nederlands talent.

De rensters krijgen een parcours voorgeschoteld waarin de wind, de boniseconden, de tijdritkilometers en een selectieve finale rond Arnhem het klassement zullen bepalen en waar spanning tot het einde lijkt gegarandeerd. Er wordt begonnen met een 10 kilometer lange individuele tijdrit rond het Limburgse Gennep, de gemeente die dit jaar tekent voor het recordaantal keren dat het haar opwachting maakt in het etappeschema.

De dagen daarop zullen Assen (met start in Coevorden), Zeewolde, Ede en Doetinchem als finishplaats dienen. De slotetappe van Arnhem naar Arnhem is traditie aan het worden, het parcours diende zelfs als basis voor de route van het Nederlandse Loterij NK Wielrennen voor profs dit jaar. Rond Arnhem liggen tal van glooiende wegen waar verschillen gemaakt kunnen worden. Dit keer wordt de Posbank vermeden. Zowel de sprinters als de aanvallers hebben kans en strijd om de eindwinst is tot de laatste dag en de laatste ronde verzekerd.

Organisator Thijs Rondhuis van Courage Events is blij te kunnen melden dat deze WorldTour-wedstrijd op Nederlandse bodem helemaal rond is voor 2024. ‘’De Simac Ladies Tour is  een wedstrijd met traditie op de vrouwenkalender en in de Women’s WorldTour. Nederland herbergt al jaren veel sterke rensters die allemaal hun opwachting maakten in deze ronde, maar ook tal van internationale toppers komen hier graag. Ook dit jaar is dat het geval, al zijn de selecties niet definitief. We hebben een veilig parcours uitgetekend en mogen rekenen op de steun van de Landelijke Eenheid van de politie. Bovendien is het een gebalanceerd etappeschema geworden waarin veel verschillende rensters ervan mogen dromen hun naam op de erelijst met veel sterke rensters te plaatsen. Niet voor niets won in 2023 wereldkampioene Lotte Kopecky onze ronde. We zijn onze hoofdsponsor Simac, de vele andere bedrijven die ons steunen, de gemeenten en de teams dankbaar voor het in ons gestelde vertrouwen. En gaan ervoor om dit sportief prachtige jaar in stijl af te sluiten.’’

Deelnemende teams:

Team SD Worx-Protime, Lidl-Trek, Canyon/Sram Racing, UAE Team ADQ, Team Visma | Lease a Bike, Team dsm-firmenich-PostNL  Liv-Alula Jayco, Fenix-Deceuninck, Human Powered Health, AG Insurance-Soudal Team, UNOX X Mobility, Movistar (Women's WorldTour), Cofidis Women Team, Lotto-DSTNY Ladies, Volker Wessels Pro Cycling Team en GT Krush Rebellease

Etappeschema Simac Ladies Tour 2024:

08-10: rit 1: Individuele tijdrit Gennep± 10,1 km

09/10: rit 2: Coevorden-Assen: 159 km

10/10: rit 3: Zeewolde-Zeewolde: 139 km

11/10: rit 4: Ede-Ede: 118 km

12/10: rit 5: Doetinchem-Doetinchem: 139 km

13/10: rit 6: Arnhem-Arnhem: 139 km

Foto's: © Sportfoto



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl