Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Graat op eindpodium Tour de l´Avenir

Zaterdag 24 augustus 2024

Elite men - Tijmen Graat is derde geworden in de Tour de l´Avenir. Ook in de slotrit werd de renner van TeamNL derde.

Joseph Blackmore won de ronde, Pablo Torres werd tweede.

De slotrit van de Tour de l’Avenir eindigde bovenop de loodzware Colle delle Finestre. Voor de start van de etappe stond Graat tweede in het algemeen klassement, op 24 seconden van Joseph Blackmore. 

In die groep der favorieten bleek Pablo Torres uiteindelijk de beste. De Spanjaard reed solo naar de ritzege en hij sprong naar plek twee in het eindklassement. Graat – die  het WorldTeam van Visma vervoegt vanaf 2025 - kwam als derde over de streep. Naast een derde plaats in het algemeen klassement, won Graat ook het bergklassement.  

Onderweg kon Graat rekenen op de steun van Darren van Bekkum en Menno Huising, die ook onderdeel uitmaakten van de Nederlandse selectie. “Darren en Menno reden een beresterke etappe”, zegt Graat. “Ze leverden uitstekend werk voor me op de slotklim. Daarna werd het een man-tegen-man-gevecht tussen Torres, Blackmore en mezelf. Ik koos voor mijn eigen tempo, want ik wilde me zeker niet opblazen. Ik zag al snel dat ik het tempo van Torres niet zou kunnen volgen. Ook Blackmore versnelde, maar langzaamaan kwam ik opnieuw dichterbij. Ik sloot bij hem aan, waarna ik hoopte dat hij zou kraken. Helaas wist hij nog eens te versnellen op het eind.”   

“Ik ben erg tevreden met dit resultaat”, voegt Graat eraan toe. “Het seizoensbegin verliep niet zo goed voor me. Het geeft dan ook veel vertrouwen dat ik nu opnieuw op topniveau ben. Ik ben blij dat ik dat heb kunnen tonen in de grootste beloftenwedstrijd van het jaar. Dat ik ook de bolletjestrui win, is een mooie bonus. Ik ben trots op hoe we hier gepresteerd hebben de afgelopen week.” 

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl