Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Jelte Krijnsen wint Druivenkoers Overijse

Vrijdag 23 augustus 2024

Elite men - Jelte Krijnsen heeft de Druivenkoers Overijse op zijn naam gebracht.

De stagiair van Q36,5 kreeg twee renners van Arkea mee op het podium.

Vorige week won de Fries - die normaal voor Parkhotel Valkenburg koerst - al een rit in de Ronde van Denemarken. Ook was hij derde in het eindklassement van Olympia's Tour.

“Het plan was om rustig te blijven tijdens het eerste deel van de race en goed gepositioneerd te blijven vooraan. Met nog 100 kilometer te gaan, waren er aanvallen van een aantal sterke renners en ik volgde hen gewoon. Daarna was het aanvallen, de hele tijd aanvallen. Voor de race had Aart (Vierhouten) het plan bedacht dat als we in de kopgroep zaten, we vlak voor de laatste klim met nog 7,4 km te gaan moesten aanvallen en hij zei de hele tijd dat ik me aan het plan moest houden. Dat heb ik gedaan. Ik heb op dat exacte moment aangevallen en ze konden de kloof niet meer dichten. Ik reed weg en ging vol gas naar de finish," zei Krijnsen.

“Ik kan nog steeds niet geloven wat er deze week is gebeurd! Twee profoverwinningen in twee weken en nu deze overwinning in mijn eerste race voor Q36.5 Pro Cycling Team. De jongens hebben me echt goed gesteund en ik ben zo dankbaar dat ik de kans krijg om het af te sluiten met een overwinning, het is zo speciaal,"

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl