Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Nederlands podium in Egmont Cycling Race

Dinsdag 20 augustus 2024

Women - In de Egmont Cycling Race kreeg de organisatie een Nederlands podium vandaag.

Lieke Nooijen van Visma | Lease a Bike won solo. Daarachter wees Sofie van Rooijen (VolkerWessels) Nienke Veenhoven terug.

Nooijen won onlangs al de Princess Anna Vasa Tour.

Onder regenachtige omstandigheden duurde het lang voordat er een kopgroep ontstond. Op 60 kilometer koos één renster het hazenpad. In de achtervolging toonden de rensters van Team Visma | Lease a Bike zich meermaals en maakte Nooijen de sprong richting de koploopster.

Met nog 40 kilometer te gaan liet de 23-jarige Nederlandse haar medevluchtster achter. Nooijen bleek vervolgens veruit de sterkste en kwam met een ruime voorsprong solo aan in Zottegem, waar ze het zegegebaar mocht maken. Voor Team Visma | Lease a Bike Women is het de zestiende overwinning van het seizoen.

"Het was het plan om het vandaag te proberen in de aanval", blikt Nooijen terug. "Het was een zware wedstrijd, maar ik merkte al snel dat ik goede benen had. Toen ik in de aanval ging, wist ik dat we met Nienke nog altijd een troef hadden in het peloton. Gelukkig kon ik met mijn tijdritkwaliteiten al snel mijn voorsprong uitbouwen. Het is echt heel mooi om op deze manier te mogen winnen."

 Foto: © Sportfoto



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl