Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Salverda Bouw Omloop IJsseldelta terug op de kaart

Zondag 18 augustus 2024

Blog - De Salverda Bouw Omloop van de IJsseldelta keert op zaterdag 7 september terug op de wielerkalender. Met steun van sponsors Salverda Bouw, ondersteuning van Schagen en de gemeenten Zwolle en Zwartewaterland wordt door de organisatie de kaart getrokken van de talentonwikkeling.

De wedstrijd telt mee voor de KNWU Toekomstcup en krijgt de nieuwelingen en junioren (m/v) aan de start, renners van 13-18 jaar die in de regio Zwolle de kans krijgen een selectieve koers te rijden.

De Toekomstcup is opgezet om de wielersport laagdrempeliger te organiseren. Er wordt gereden op omlopen, waarop geen politiebegeleiding nodig is. Gedurende het hele jaar wordt er op zeer verschillende parcoursen gereden en aan het einde van het jaar zijn de winnaars in de vier categorieën gegarandeerd veelzijdige renners, die kunnen klimmen, waaierrijden, sprinten en tijdrijden. De reeks wedstrijden is een mooie aanvulling op klassiekers en kampioenschappen.

Voor voorzitter Gerrit Knol van de organiserende Stichting Wielerronde Ster van Zwolle is de Salverda Bouw Omloop van de IJsseldelta een belangrijke wedstrijd. ‘’De jeugd in beweging krijgen en houden is belangrijk voor de gezondheid van een nieuwe generatie maar deze wedstrijd is zeker ook van belang voor de toekomst van de wielersport. We willen met een evenement in de regio ook de wielersport in Overijssel een impuls geven De regio rond Zwolle heeft altijd veel wielertalenten voortgebracht, zoals Anna van der Breggen, Kirsten Wild en Pascal Eenkhoorn. De Omloop van de IJsseldelta kon enkele jaren niet georganiseerd worden door onder meer COVID 19 en niet verkregen vergunningen.We zijn heel blij dat zowel de gemeenten Zwolle en Zwartewaterland en sponsors als Salverda Bouw en Schagen ons steunen om de wielersport in deze mooie provincie op de kaart te houden. Niet alleen met de Ster van Zwolle, maar ook met deze wedstrijd, waarin eventuele latere deelnemers aan De Ster aan  het vertrek kunnen komen.’’

De Salverda Bouw Omloop van de IJsseldelta start op 7 september om 9.15 uur met de junioren vrouwen. Om 13.55 uur starten de mannen de laatste wedstrijd. Zo wel de start als finish zijn op de Euroweg in Hasselt en het parcours voert onder andere over de selectieve dijkjes tussen Zwolle en Hasselt.

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Blog Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl