Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Vos tweede en in groen in Tour Femmes

Vrijdag 16 augustus 2024

Women - Marianne Vos is tweede geworden in de zesde etappe van de Tour de France Femmes achter de ontsnapte Française Cedrine Kerbaol.

Marianne Vos (37) maakte in de rit van Remiremont naar Morteau over 159 kilometer deel uit van een kopgroep van achttien rensters, onder wie verder haar ploeggenote Fem van Empel, Maaike Coljé (Arkéa - B&B Hotels) en Ellen van Dijk (Lidl-Trek). Met nog ruim 25 kilometer te gaan brokkelde de groep op de klim naar La Roche du Pretre af en sloot de groep met favorieten, onder wie gele truidraagster Katarzyna Niewiadoma, Puck Pieterse en Demi Vollering, weer aan. Toen Pauliena Rooijakkers (Fenix-Deceuninck) demarreerde, sprong Cédrine Kerbaol (Ceratizit-WNT) in haar wiel mee. De Française dook vervolgens vanaf de top als een kamikaze de afdaling in, liet haar hielen zien aan Rooijakkers en soleerde vervolgens in Morteau naar een knappe overwinning. Marianne Vos kreeg haar loon naar werken, door zich te handhaven in de groep met favorieten en veroverde met een ferme, winnende sprint achter de gevlogen Cédrine Kerbaol de groene trui. ‘’Het was een groot gevecht voor de groene trui in de voorbije etappes, maar er lagen mogelijkheden. We hebben gisteravond een plan gemaakt voor vandaag. De doelstellingen waren duidelijk bij de start en uiteindelijk zaten Marianne Vos en Fem van Empel mee in de kopgroep. Dat was een uitstekende situatie. En we hadden een voorsprong van twee minuten opgebouwd tot de laatste klim, dus ook dat was ideaal. Daarmee pakte Marianne in de sprint voldoende punten op bij de finishlijn. Nu Marianne de trui heeft wacht ons nog twee zware dagen, maar zij zit met een ruime marge aan punten in een goede situatie’’, aldus teammanager Jan Boven.

Katarzyna Niewiadoma start in de Alpenrit van Champagnole naar de top van de Grand Bornand over 166 kilometer in het geel. Marianne Vos in het groen, Justine Ghekiere in de bergtrui en Puck Pieterse in de witte jongerentrui.

Dan Rolandus

 

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl