Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Demi Vollering verspeelt door val geel aan Katerzyna Niewiadoma.

Donderdag 15 augustus 2024

Women - Demi Vollering is haar gele trui kwijt. De renster SD Worx kwam in de vijfde etappe van Bastogne naar Amnéville op ruim zes kilometer van de finish in een afdalende bocht zwaar ten val en kwam uiteindelijk met een achterstand van 1.47 minuten over de streep. Pleister op de wonde is dat haar ploeggenote, de Hongaarse kampioene Blanka Vas de rit won. Katarzyna Niewiadoma nam het geel over van Vollering, die een achterstand van 1.19 moet goedmaken.

Tekst: Dan Rolandus

Danny Stam wist net na de koers nog niet in welke toestand Demi Vollering in Amnéville over de finish was gekomen. ‘’Ik heb Demi nog niet gesproken. Het meest belangrijke is dat we gaan bekijken wat er met Demi gebeurd is, hoe zij zich voelt en hoe de rest van het team zich voelt. Dit was een harde dag voor de ploeg. Morgen is een nieuwe dag voor ons, maar als alles oké is, dan hopen we de gele trui in de laatste twee dagen te heroveren’’, aldus de teammanager van SD Worx.

Weinig steun

Slechts Mischa Bredewold was na de crash nog in de buurt van Demi Vollering en probeerde de meubelen nog te redden door haar op sleeptouw naar de finish te loodsen. ‘’Ik zat in het front van de koers. Het leek als een ‘Roller Coaster’. We waren blij met de overwinning van Blanka (Vas, DR), maar voor Demi is het gewoon shit. Ik hoorde zoveel in mijn ‘oortje’, ik kon het niet goed horen. Bij de tweede keer hoorde ik dat Demi was gevallen en ben ik onmiddellijk gestopt. Vallen hoort bij de Tour, maar dit was gewoon shit voor Demi. Ik zag geen ernstige dingen, dus ik denk en hoop dat Demi oké is’’, aldus Mischa Bredewold.

Blanka Vas kwam met uitgestoken armen met een dubbel gevoel als winnares over de finish. ‘’Ik kan dit niet geloven. Ik wist niet wat er achter mijn rug gebeurde, heb niet gehoord dat Demi was gevallen. Dus zit ik hier nu met gemengde gevoelens. Ik reed in tweede positie en heb niets gehoord van de crash.’’ Blanka Vas, die op de Olympische Spelen met een vierde plaats net naast een medaille greep, sprong meteen achter de gedemarreerde Olympisch kampioene Kirsten Faulkner (EF-Oatly-Cannondale). ‘’Ik kon Faulkner niet laten gaan omdat ik wist hoe zij was vertrokken tijdens de Olympische Spelen. Ik wist dat ik haar in de sprint kon hebben’’, analyseerde Blanka Vas haar rit met een dubbel gevoel.

Loes Adegeest (FDJ-SUEZ) was de renster van de dag. De Wageningse ging met nog 81 kilometer voor de wielen in de aanval en kreeg 13 kilometer verder gezelschap van de Belgische Julie van de Velde (AG Indurance-Soudal) en van Fem van Empel (Visma-Lease a Bike). De drie leidsters werden door toedoen van Puck Pieterse (Fenix-Deceuninck) op acht kilometer van de meet in de kraag gegrepen. Enkele kilometers verder ontstond de fatale valpartij met onder andere Demi Vollering, Lorena Wiebes, Pfeifer Georgi, Mavi Garcia en Puck Pieterse. De kopgroep, die de finale inging voor de overwinning bestond aanvankelijk uit Blanka Vas, Katarzyna Niewiadoma (Canyon//SRAM), Chloe Dygert (Canyon/SRAM), Lucinda Brand (Lidl-Trek), Loes Adegeest, Cédrine Kerbaol (Ceratizit-WNT), Kristen Faulkner (EF-Oatly-Cannondale) en Emma Norsgaard (Movistar). Blanka Vas hield in de sprint achtereenvolgens Niewiadoma en Liane Lippert (Movistar) achter zich. Niewiadoma start morgen in het geel, Charlotte Kool (DSM-Fermenich PostNL) in het groen en Puck Pieterse met een wond op de kin in de bergtrui. De zesde etappe is van Remiremont naar Morteau.

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl