Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Taco van der Hoorn terug in competitie

Woensdag 14 augustus 2024

Elite men - Zestien maanden na zijn val in de Ronde van Vlaanderen 2023, maakt Taco van der Hoorn zijn rentree bij Intermarché-Wanty. Op donderdag 15 augustus rijdt hij de Memorial Jef Scherens in Leuven.

Op 2 april 2023 kwam Taco van der Hoorn ten val aan het begin van de Ronde van Vlaanderen en moest hij opgeven met symptomen van een hersenschudding. Dit was het begin van een lange revalidatieperiode voor de Nederlander, die voor de tweede keer in zijn carrière van zo'n trauma moest herstellen.

Nauw opgevolgd door het medische team van het WorldTeam en geadviseerd door internationale experts, ging Taco geleidelijk aan terug trainen en fietsen, totdat hij deze zomer een maand lang intensief kon trainen in Andorra.

De specialist in ontsnappingen en etappewinnaar in de Giro d'Italia 2021 gaat donderdag in Leuven voor het eerst dit seizoen van start tijdens de Memorial Jef Scherens, nadat hij twee dagen eerder al deelnam aan de kermiskoers in Heusden.

Taco van der Hoorn: "Ik ben zo blij dat ik weer bij het team ben en weer kan koersen. Het was een lange en moeilijke weg naar herstel, maar de laatste maanden zijn erg goed verlopen. Ik heb intensief kunnen trainen om me voor te bereiden op mijn terugkeer aan het einde van het seizoen. Ik wil mijn team, de medische staf en iedereen die me heeft begeleid en gesteund via hun berichten bedanken. Deze dinsdag in Heusden is alles goed verlopen. Ik heb natuurlijk nog wel wat probleempjes, vooral in mijn explosiviteit en versnellingen. Maar ik heb voluit gereden en veel aangevallen. Ik heb veel plezier gehad, het was een goede voorbereiding voor het Memorial Jef Scherens in Leuven van deze donderdag."

  



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl