Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Charlotte Kool slaat dubbelslag in Rotterdam

Dinsdag 13 augustus 2024

Women - Charlotte Kool heeft in de tweede etappe van de Tour de France Femmes van Dordrecht naar Rotterdam opnieuw toegeslagen. De renster van DSM-Fermenich PostNL troefde in een rechtstreeks gevecht in de massasprint achtereenvolgens Lorena Wiebes (SD Worx) en Marianne Vos (Visma-Lease a Bike) af. Kool werkt vanmiddag in Rotterdam de tijdrit af in de gele trui.

Tekst: Dan Rolandus

Charlotte Kool (25) schoot als een schicht uit het wiel van Lorena Wiebes en snelde vervolgens naar haar tweede ritzege. ‘’De sprint was net als gisteren in Den Haag weer chaotisch, we zaten iets vanachter, maar we hadden met de tegenwind en de weg rechtdoor het geduld om te wachten’’, analyseerde Charlotte Kool haar race in de laatste kilometer. ‘’Het team heeft een fantastische lead-out gedaan. Mijn teamgenoten staan me altijd bij. Ik kan hun niet genoeg bedanken voor al het werk wat zij doen. Het is een eer dat ik het in de sprint voor mijn teammades mag afmaken. Het vertrouwen is groot in de ploeg. Ik heb mijn sprint van voorheen gelukkig weer terug en dat iedereen van de ploeg weet waar die hoort te zijn en daar ben ik heel erg blij mee. Ik was in Den Haag al heel blij met de overwinning en niemand kon deze van mij afnemen, maar natuurlijk is het fantastisch dat je ook zonder cadeautje (de materiaalpech van Lorena Wiebes in Den Haag, DR) kunt winnen. Het is voor de ploeg een heel mooi begin van deze Tour door zo in eigen land in het geel te mogen rijden. Natuurlijk moet ik vanmiddag nog een tijdrit rijden, maar deze gele trui geeft mij extra motivatie. Ik hoop dat ik tijdens de tijdrit op de Coolsingel vol met mensen zal worden gedragen door het publiek en zo de gele trui kan behouden. Nu eerst even bijkomen, de accu opladen, nog even het rondje verkennen en dan vlammen. Deze gele trui geeft mij hoop ik veel extra motivatie’’, aldus Charlotte Kool.

Kansen

De Belgische Audry de Keersmaeker (Lotto-DSTNY) zocht in de tweede etappe van Dordrecht naar Rotterdam-Centrum over 63 kilometer bij het opgaan van de Brug van Alblasserdam het avontuur. Zij kreeg door toedoen van onder meer Lidl-Trek onder leiding van Ellen van Dijk, thuisrijdster Lucinda Brand en Shirin van Anrooij niet meer dan een halve minuut. Met nog krap 10 kilometer te gaan werd de Belgische achterhaald en maakte het peloton zich op voor de sprint, gewonnen door Charlotte Kool.

Floor Mackay (Movistar) kijkt, nu de vlakke koersen voorbij zijn, uit naar de komende ritten. ‘’Het was een korte en snelle rit met veel bochten, maar dat weet je in Nederland. Maar het was wel mooi met alle mensen langs het parkoers. De atmosfeer was grandioos. De eerste twee ritten waren niet perfect voor onze ploeg, maar ik denk dat we nu voor ons mooie trajecten gaan krijgen. De doelstelling is te gaan voor een etappeoverwinning. Ik hoop in de komende etappes iets moois te laten zien. Ik wilde in de eerste etappes wat tijd inleveren om in de komende weken meer ruimte te krijgen in de koersen die mij beter liggen. Mareille Meijerink is bij ons de dame voor het klassement. Ik zal ondersteunend moeten rijden, maar ik hoop wel een kans te krijgen in een vlucht. We gaan voor etappes en daar heb ik wel wat meer vrijheid in’’, aldus dec Woerdense.

Speciale gast

Joop Zoetemelk behoorde in de eerste twee dagen tot één van de gasten in de Tour. ‘’Ik heb destijds Scheveningen meegemaakt, gisteren Den Haag-Kijkduin en vandaag in Rotterdam. Ik vind het telkens weer harstikke mooi. Er is veel publiek en mooi weer. De rensters laten weer mooie sport zien, dus wat wil men nog meer. Charlotte Kool is de rapste van het peloton. Dus krijgt ze er vooraf aan de tijdrit weer een paar seconden bij. Misschien kan zij ook na de tijdrit in het geel blijven, dat zou leuk zijn’’, aldus de Tourwinnaar van 1980, die na Rotterdam weer huiswaarts naar Frankrijk zal terugkeren.



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl