Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Charlotte Kool ziet na zinderende sprint groen en geel

Maandag 12 augustus 2024

Women - Charlotte Kool heeft de aspiraties van Lorena Wiebes in Den Haag aan diggelen gereden. De Blaricumse uit de ploeg van DSM-Firmenich PostNL liet in een zinderende sprint achtereenvolgens de Finse Anniina Ahtosalo (Uno-X Mobility) en de Italiaanse Elisa Balsamo (Lidl-Trek) met twee fietslengtes achter zich en maakte daarmee een einde aan de obsessie van tweede plaatsen.

Tekst: Dan Rolandus

‘’Een droom komt uit’’, glunderde Charlotte Kool van oor tot oor. ‘’Ik wil mijn teamgenoten bedanken voor het harde werken dat zij voor mij hebben gedaan en alle mensen die vlak bij mij en achter mij staan. Ik was in de sprint mijn teamgenoten kwijt en dacht de sprint vervolgens te vroeg aan te gaan. Deze was lang en licht omhoog, maar ik ben blij dat het op de streep toch is gelukt. Ik heb hier geen woorden voor. Dit is de mooiste overwinning tot nu toe in mijn leven. Alles komt hiermee samen. Nogmaals een mooie droom is vandaag uitgekomen’’, aldus Charlotte Kool.

Nadat Tourdirecteur Marion Rousse en de burgemeesters Jan van Zanen van Den Haag en Ahmed Aboutaleb van Rotterdam de derde editie voor vertrek van een lange neutralisatietocht door mooi Rotterdam had vrijgegeven, meldde de eerste koplopers zich op de Callandbrug in Rozenburg. Agnieszka Skalniak-Sojka (Canyon/SRAM), Gaia Masetti (AG Insurance-Soudal) en Iurani Blanco-Calbet (Laboral Kutxa-Fundacion Eudkadi), maar op de N57 richting Hellevoetsluis op Voorne-Putten werd het drietal weer bij de kraag gegrepen. De volgende uitval was van Cristina Tonetti (Laboral Kutxa-Fundacion Eudkadi). De Italiaanse kreeg een maximale voorsprong van ruim één minuut op het peloton en ging op weg naar de eerste bolletjestrui ondanks de tegenstribbelende actie van Giorgia Vettorello (Roland), die in de tang werd gehouden door ploeggenote Iurani Blanco-Calbet. Tonetti mocht op Kijkduin de eerste bergtrui in ontvangst nemen. Na het klimmetje in de Maasdelta-tunnel was het peloton weer compleet en gebeurde er op een winnende tussensprint van Marianne Vos nabij Groeneweg (Naaldwijk in het Westland) niets meer. Het peloton ging op voor de massasprint op Kijkduin. Daar toonde Charlotte Kool haar suprematie van de dag met een weergaloze sprint. Anouska Koster was blij met de hoge positie van haar ploeggenote bij Uno-X Mobility, de Finse Anniina Ahtosalo. ‘’Het was supermooi langs het parkoers. Heel veel mensen zorgden langs de weg of op de bruggen voor een geweldige atmosfeer. Het was ongelooflijk mooi om dit mee te mogen maken. Maar het was niet alleen mooi, we hebben ook nog een plaats in de top-5 behaald (tweede plaats voor Ahtosalo, DR) en daar kunnen we best tevreden over zijn. We bekijken de Tour van dag tot dag, zijn daar vrij open in. Morgen zal het wellicht opnieuw op een sprint uitdraaien voor Anniina. Daarna gaan we zien hoe we het in de heuvels en bergen gaan doen en daar hebben we in verschillende opties allen een vrije rol in. We zijn allemaal in goeden doen’’, aldus Anouska Koster.

 

Charlotte Kool veroverde zowel de gele als de groene puntentrui. De bolletjestrui ging naar Cristina Tonetti en de jongerentrui naar Anniina Ahtosalo.



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl