Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Nooijen sluit af in stijl in Polen

Zondag 28 juli 2024

Women - Lieke Nooijen heeft de slottijdrit van de Princess Anna Vasa Tour gewonnen. In de slottijdrit was de Nederlandse tien seconden sneller dan ploeggenote Riejanne Markus.

Door de overwinning schrijft Nooijen het eindklassement van de Poolse rittenkoers op haar naam. Markus en Carlijn Achtereekte eindigen als tweede en derde in het algemeen klassement.

Op het dertien kilometer lange parcours was het vooral uitkijken naar Nooijen en Markus, de twee favorieten voor de dag- en eindzege. Markus, die als eerste van de twee van start ging, noteerde met 17:51 een sterke tijd waarmee ze de eerste plek overnam van teamgenote Achtereekte. Nooijen gaf vervolgens op het regenachtige parcours alles en wist met een tijd van 17:41 de dag- en eindzege te grijpen.

“Ondanks de slechte omstandigheden wist ik dat het een parcours was dat me goed zou liggen”, blikt Nooijen terug. “Gisteren had ik gewonnen waardoor ik vandaag in de leiderstrui mocht starten, dit gaf me vandaag extra motivatie om ervoor te gaan. Met de lange stukken in het parcours kon ik veel tempo maken, gelukkig ging dat vandaag heel goed.” 

Met twee overwinningen en de winst in de tijdrit kijkt de 23-jarige Nederlandse tevreden terug op de afgelopen dagen. “De winst in de ploegentijdrit was natuurlijk al heel mooi. De tweede dag ging vervolgens niet naar wens, maar in de derde etappe herpakten we ons als team heel goed en was ik blij dat ik het kon afmaken. Om nu ook nog eens de slottijdrit te winnen, en met Riejanne en Carlijn op het podium te eindigen, is de perfecte afsluiting van deze week.”

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl