Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Geen medailles voor TeamNL op tijdritten Parijs

Zaterdag 27 juli 2024

Women - De Nederlandse vrouwen grepen naast het eremetaal vandaag op de olympische tijdrit in Parijs. Demi Vollering kwam nog het dichtst qua klassering en tijd: zij werd vijfde.

Ellen van Dijk - die na een enkelbreuk klaar leek voor de rit tegen de klok - kwam niet in de buurt van het podium. Zij werd elfde.

De Australische Grace Brown won de titel voor de Britse Anna Henderson en de Amerikaanse Chloe Dygert.

Vollering zei na afloop: “Ik heb met mijn hart gereden, dus ik kan tevreden zijn. Ik reed echt super wattages. Dit is misschien wel mijn beste tijdrit ooit, gezien het vlakke parcours. De bochten lagen er spekglad bij. Misschien heb ik het daar wat laten liggen. Ik had meteen een goed tempo te pakken en ging goed door de eerste bochten. Maar vervolgens gleed mijn achterwiel een aantal keer weg en werd ik onzekerder. Ik ging op een gegeven moment vierkant door de bochten omdat ik zo langzaam ging. Ik wilde niet alles riskeren. Ik kom uiteindelijk 19 seconden te kort voor een medaille. Dat maakt me wel emotioneel, want stiekem was ik aan het dromen van het podium. De Olympische Spelen zijn zo speciaal. Ik hoop ooit een medaille te mogen pakken. Maar helaas lukte het nu niet. Dit zal later wel nog wat meer pijn doen. Ik baal echt. Maar tegelijkertijd ben ik ook tevreden over de tijdrit die ik hier reed. Het maakt me trots! De vorm is goed en dat is veelbelovend voor de toekomst.”

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl