Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Ook Nooijen aan het feest in Polen

Zaterdag 27 juli 2024

Women - Lieke Nooijen is winnares geworden van de derde rit van de Princess Anna Vasa Tour.

Eerder won de renster van Visma met haar team al de ploegentijdrit. Gisteren was er oranje succes voor Sofie van Rooijen van VolkerWessels.

De 23-jarige renster van Team Visma | Lease a Bike rekende in de derde etappe van de Poolse rittenkoers af met Katarzyna Wilkos en nam de leiderstrui over van ploeggenote Riejanne Markus. Met nog één rit te gaan, ligt de eindzege voor het grijpen.

Carlijn Achtereekte gaf de finale van de derde etappe kleur door in haar eentje kilometerslang voor het peloton uit te rijden. Nadat de voormalig olympisch schaatskampioene op vijf kilometer van de meet werd ingerekend, zetten de troepen van Team Visma | Lease a Bike zich op kop van het peloton. Nooijen zette haar sprint vroeg in en hield op de lastige aankomst net genoeg over om de Poolse Wilkos voor te blijven.

"Dit is supergaaf. Ik ben heel blij dat ik het vandaag heb kunnen afmaken", blikt een tevreden Nooijen terug. "We reden een heel actieve koers met de ploeg. We zaten overal bij en als de één werd teruggepakt, ging de ander. Toen Carlijn in de laatste tien kilometer een aanval plaatste, hoefden wij daarachter niet zoveel te doen. Op die manier konden we het spelletje goed spelen."

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl