Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Liv is opnieuw volop zichtbaar in Tour Femmes

Maandag 22 juli 2024

Products - Liv, het fietsenmerk dat zich inzet om meer vrouwen op de fiets te krijgen, is in 2024 opnieuw een van de belangrijkste partners van de Tour de France Femmes.

De editie van dit jaar begint in Rotterdam, dat in 2010 ook al de start van de Tour voor mannen huisveste. Liv is hoofdsponsor van de witte trui voor de beste jongere en zal in die hoedanigheid volop zichtbaar zijn tijdens het achtdaagse evenement.

De Tour de France Femmes start maandag 12 augustus in Rotterdam. Na vier volledige etappes in de Benelux reist het peloton op donderdag 15 augustus af naar Frankrijk, waar op zondag 18 augustus de ontknoping plaatsvindt op Alpe d’Huez, ook wel de ‘Nederlandse Berg’ genaamd. Daarmee krijgt de derde editie een groot Nederlands tintje. Liv Benelux is als belangrijke partner zeer betrokken bij de diverse activiteiten rondom de Tourstart.

Grand Départ

De festiviteiten beginnen al op zondag 11 augustus, daags voor de start van de eerste etappe. In en rond de Fanzone in hartje Rotterdam is van alles te beleven. Zo zijn er diverse toerritte met voor ieder wat wils: van een tocht van 25 km voor het hele gezin tot een sportieve rit van 150 km. 

Voor alle wielersupporters is de Fanzone de beste plek om de Tour de France Femmes te ervaren. Je kunt de etappes volgen op groot scherm, er zijn diverse workshops en bij de Liv-stand is er altijd wel iets te doen. Liv is op de fanzone aanwezig in Rotterdam, Valkenburg en Bastenaken/Bastogne. 

Rotterdams peloton

Het partnerschap van Liv reikt verder dan enkel het sportieve. Om lokaal een blijvende impact te hebben ondersteunt Liv het project Rotterdams Peloton, waarbij een groep van 154 vrouwen voor het eerst leert fietsen. Het project wordt ondersteund door oud-profrenster Leontien van Moorsel en Khaddouj Erahoutan, de vrouw van burgemeester Aboutaleb, en kan rekenen op veel lokale aandacht. Liv ondersteunt het project met de donatie van 154 stadsfietsen.

Het aantal van 154 is niet zomaar uit de lucht gegrepen. Het is namelijk exact gelijk aan het aantal vrouwen dat op maandag 12 augustus in Rotterdam aan de start zal staan van de eerste etappe. Het grote verschil is uiteraard dat de rensters professional zijn en het Rotterdams Peloton net leert fietsen. Waar de profs met de gele trui in gedachten fietsen, heeft het Rotterdams Peloton als doel om een deel van het parcours met de fiets te gaan afleggen. Na afloop van het programma mogen de vrouwen hun nieuwe Liv-fiets behouden. 

Liv Ride

Ook voor sportieve recreanten biedt Liv een uitdaging. Liv organiseert een Ladies Ride vanuit diverse Giant Stores naar de start in Valkenburg op woensdag 14 augustus. Vanuit Eindhoven worden Venlo, Roermond, Sittard-Geleen en Beek aangedaan. Bij elke tussenstop groeit het peloton, totdat uiteindelijk ook hier 154 vrouwen de startstreep bereiken in Valkenburg. Alle deelnemers krijgen bovendien een Liv-wielershirt cadeau. Het belooft een gezellig en sportief evenement te worden, want alle startplekken zijn al vergeven! 

Na de eerste etappe op maandag 12 augustus van Rotterdam naar Den Haag legt het peloton dinsdag een ochtendrit af tussen Dordrecht en Rotterdam, gevolgd door een korte tijdrit door het centrum van Rotterdam later op de dag. Op woensdag staat een heuvelachtige rit op het menu van Valkenburg naar Luik met onderweg bekende beklimmingen uit de wielerklassiekers Amstel Gold Race en Luik-Bastenaken-Luik. Op donderdag trekt het peloton van Bastenaken/Bastogne naar Frankrijk.

Meer informatie over de diverse activiteiten van Liv rond de Tour de France Femmes 



Eerder...

Products Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl