Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Wiebes rondt af in stijl in Baloise Ladies Tour

Zondag 21 juli 2024

Women - Lorena Wiebes heeft ook de slotetappe van de Baloise Ladies Tour op haar naam gebracht, daarmee won ze vijf van de zes ritten: drie sprintaankomsten en twee tijdritten.

Uiteraard was de renster van SD Worx-Protime ook eindwinnares.

Deze keer bleef Wiebes Lotta Henntala en Charlotte Kool voor. Kool was de enige die naast Wiebes ook aan winnen toe kwam in de Belgisch-Nederlandse rittenkoers. In het eindklassement werd Thalita de Jong verdienstelijk derde. Lorena Wiebes: “Vandaag verliep het perfect. De situatie was ideaal. Er was een kleine groep voorop geraakt met daarin Christine Majerus. Daarachter controleerden mijn ploeggenoten. Ook in de aanloop richting de sprint positioneerden ze me perfect. Ik besloot om de sprint vroeg te starten. Ik zag een gat en dook erin. Deze sprintzeges zijn een vertrouwensboost met het oog op de Olympische Spelen in Parijs. Ik hoop deze vorm door te trekken en met enkele gerichte trainingen de puntjes op de i te zetten.”

“Deze eindzege vind ik wel speciaal om toe te voegen aan mijn palmares. Ik heb nog niet veel klassementzeges, dus deze is toch bijzonder. Nu gaat de focus meteen naar Parijs. Ik ga nu naar mijn thuis in Limburg, waar ik de laatste trainingen richting de Olympische Spelen zal doen.”

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl