Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Wiebes herstelt orde met dubbele zege in Baloise Ladies Tour

Zaterdag 20 juli 2024

Women - Lorena Wiebes heeft haar derde overwinning behaald in de Baloise Ladies Tour. Nadat ze een dag eerder niet aan sprinten toe kwam en Charlotte Kool zag winnen, was het deze keer wel raak.

Wiebes bond Kool en Daria Pikulik aan haar zegekar en blijft leidster in deze ronde. Later volgde er een individuele tijdrit, die Wiebes ook won.

Lorena Wiebes: “Dit is mijn eerste tijdritzege ooit en het voelt echt goed. Ik hoorde dat ik de snelste tussentijd had, dus het was zaak om zo hard mogelijk naar de finish te rijden. Het hielp dat ik goede coaching had vanuit de auto. Toen ik aan de finish kwam, zag ik dat ik onder de 15 minuten zat en daar was ik blij mee. Ik had het parcours deze week verkend en wist dat het rondje me zou liggen. Maar het gevaar was dat ik te snel zou starten en mezelf zou opblazen. Ik ben tevreden dat ik het zo goed kon pacen en zo mijn voorsprong in het algemeen klassement uitbreid.”

“Morgen hoop ik mijn elfde ritwinst ooit te pakken in de Baloise Ladies Tour, maar ik hoop vooral het algemeen klassement te winnen. De hoogtestage lijkt me goed te hebben gedaan. Ik ben blij met deze vorm en hoop dat ik het kan doortrekken richting de Olympische Spelen. Maar eerst morgen nog veilig doorkomen”, aldus Lorena Wiebes.

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl