Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van den Broek-Blaak naar Gouden Pijl

Vrijdag 19 juli 2024

Tour de France - De organisatie van de Gouden Pijl heeft Chantal van den Broek-Blaak vastgelegd voor dit Emmer profcriterium, dat voor zondag 28 juli staat gepland.

De renster van SD Worx-Protime verraste de complete vrouwentop van Nederland eind juni in Arnhem met een ultieme uitval. Die leverde de Zuid-Hollandse haar derde proftitel op, maar ook de eerste overwinning sinds haar terugkeer in het peloton na de geboorte van dochter Noa. In het verleden werd Blaak wereldkampioene in Bergen (2017) en ook wedstrijden als de Ronde van Vlaanderen, de Omloop Het Nieuwsblad, de Simac Ladies Tour, de Ronde van Drenthe en de Amstel Gold Race prijken op haar palmares.

De 34-jarige Van den Broek-Blaak krijgt in Emmen haar tien jaar jongere ploeggenote Mischa Bredewold van SD Worx-Protime naast zich aan het vertrek. Zij werd vorig jaar Europees kampioene op de Col du VAM. Dat betekent dat naast het rood-wit-blauw ook de witte trui met blauwe banen en gele steren in Emmen is te bewonderen. Met ook nog meervoudig voormalig wereldkampioene en olympisch kampioene Marianne Vos aan de start staat er een ijzersterk vrouwenveld. Bij de mannen straalt ook al het rood-wit-blauw met de komst van Dylan Groenewegen, die zijn Drentse meesterknecht Elmar Reinders meebrengt. Ook tal van andere Tourrenners nemen de start in Emmen. De Gouden Pijl heeft daarmee als eerste na-tourcriterium het startveld ingevuld

Foto:  Gouden Pijl



Eerder...

Tour de France Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl