Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Ellen van Dijk kan deelnemen aan Spelen Parijs

Woensdag 17 juli 2024

Women - Wielrenster Ellen van Dijk is na haar enkelbreuk een uitgebreid revalidatietraject ingegaan, met als ultieme doel aan de start in Parijs te verschijnen. Begin deze week bleek uit verschillende performance tests dat ze klaar is om met ambitie Nederland tijdens de Olympische weg- en tijdrit te gaan vertegenwoordigen samen met Lorena Wiebes, Marianne Vos en Demi Vollering.

In voorbereiding op de Spelen kwam Ellen van Dijk zes weken geleden ten val door een botsing met een aanhanger tijdens een trainingskamp in Spanje, met een enkelbreuk als gevolg. In samenwerking met de KNWU, TeamNL, Lidl-Trek en de medische teams van Sports Valley, Ziekenhuis Gelderse Vallei en het Amsterdam UMC is direct een behandel- en revalidatieplan in werking gesteld, met onder andere een operatie om haar enkelbreuk te herstellen. Dit alles was erop gericht om deelname aan de Olympische Spelen in Parijs mogelijk te maken. De medisch specialisten achten het verantwoord om de enkel weer maximaal te belasten op de fiets en ook de performance testen laten zien dat van Dijk klaar is om op het hoogste niveau mee te dingen voor eremetaal.

De afgelopen periode stond voor Ellen compleet in het teken van revalidatie en training: “Vanaf het moment van mijn val, wist ik wat me te doen stond: mezelf klaarstomen voor de Spelen. Een intense periode, waarbij ik zaken van dag tot dag bekeek en steeds weer een stapje dichter bij mijn doel kwam. Ik ben dankbaar voor de ruimte die ik van de KNWU en coaches heb gekregen om dit proces aan te gaan en ook bij de medische staf was ik in hele goede handen. Ik kijk er enorm naar uit me bij het team aan te sluiten en samen iets moois te gaan laten zien in Parijs.”

Bondscoach Loes Gunnewijk is trots op haar selectie. “Ellen heeft keihard gewerkt om niet alleen te herstellen van een enkelbreuk, maar ook vormbehoud te tonen om mee te kunnen doen voor eremetaal. We hebben er als technische staf alles aan gedaan haar hierbij te steunen. Complimenten aan het gehele team, inclusief Riejanne als reserve, die tegelijkertijd met veel ambitie hun voorbereidingen hebben doorgezet. We verschijnen met een sterke bezetting aan de start en ik heb er alle vertrouwen in dat we meedoen voor de prijzen.”

Foto: © Sportfoto

 

 

 



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl