Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Silje Bader per direct naar dsm-firmenich PostNL

Dinsdag 16 juli 2024

Women - Team dsm-firmenich PostNL meldt dat Silje Bader vanaf vandaag, dinsdag 16 juli, deel uitmaakt van het Vrouwenprogramma. Bader maakt haar debuut in de komende Baloise Ladies Tour en zal de kenmerkende twee-strepentrui van de ploeg dragen tot tenminste het eind van het seizoen 2026.

Bader, van origine een mountainbikester die succes had in de jeugdcategorieën, zag tijdens Covid-19 het aantal georganiseerde mountainbikewedstrijden afnemen. Om die reden besloot ze ook aan wegwedstrijden deel te nemen. Tot haar grote verbazing won ze in 2021 de Nederlandse nationale titel voor nieuwelingen en vanaf dat moment richtte ze zich meer op wegwedstrijden bij de junioren. Na twee solide jaren racen tegen de allerbesten in haar leeftijdsgroep behaalde Bader een aantal indrukwekkende resultaten. Zo resulteerde een bijzonder sterke start van haar 2023-campagne met de overwinning van de Omloop van Noordwest Overijssel en etappewinst in de Omloop Borsele Junioren, naast sterke optredens in Trofeo Binda Junioren en Gent-Wevelgem Junioren.

Bader maakte de grote overstap vanuit de juniorgelederen in 2024 en sloot zich aan bij GT Krush RebelLease voor het eerste deel van het jaar, waar ze een zeer indrukwekkende vierde plaats behaalde in de sprint tegen een aantal toptegenstanders in de Drentse Acht van Westerveld. Ze bleef zich verder ontwikkelen onder de hoede en begeleiding van GT Krush RebelLease met hulp van Team dsm-firmenich PostNL, voordat ze de overstap maakte naar het team.

Bij de overstap naar Team dsm-firmenich PostNL zei Bader: “Ik voel me aangetrokken tot Team dsm-firmenich PostNL omdat ik geloof dat ik mezelf bij het team kan ontwikkelen tot de best mogelijke professionele wielrenster. Ik kijk ernaar uit om mijn droom uit te laten komen, en om te racen en te werken met deze geweldige groep mensen. Na de junioren zie ik mezelf meer als een explosieve renster met een sprint, maar samen met het team zullen we uitzoeken waar mijn capaciteiten in de toekomst liggen. Natuurlijk is winnen het uiteindelijke doel, maar ik haal ook veel plezier uit de manier waarop je daar komt door met elkaar samen te werken. Ik kijk ernaar uit om met het team aan de slag te gaan.”

Team dsm-firmenich PostNL Head Coach Rudi Kemna voegde toe: “Silje had een paar veelbelovende jaren bij de junioren en een fantastische start van de 2023-campagne. We hebben altijd nauw contact met haar gehad en door onze samenwerking met GT Krush RebelLease hebben we besloten dat het het beste was, dat Silje de stap naar elite-racen met hen zou maken. We zijn GT Krush RebelLease dankbaar voor het werk dat ze voor haar ontwikkeling hebben gedaan en we kijken er nu naar uit om haar volledig in het team te verwelkomen. Omdat ze nog jong is, zullen we de dingen geleidelijk aanpakken en haar de tijd en ruimte geven om te groeien als renster en persoon binnen het team.”

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl