Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Baloise Ladies Tour met Wiebes en Kool

Maandag 15 juli 2024

Women - De tiende editie van de Baloise Ladies Tour, een Vijfdaagse rittenwedstrijd voor vrouwen, die kort Nederland en verder België doorkruist, start woensdag.

Voor een deel van het peloton geldt de Baloise Ladies Tour een ultieme voorbereiding op eerst de Olympische Spelen en later de Tour de France. Geert Stevens, organisator: “De belangstelling voor het vrouwenwielrennen blijft toenemen. Het enthousiasme bij de locaties, de sponsors, de ploegen en niet het minst bij ons organisatieteam is groot. Dat we de Baloise Ladies Tour verder kunnen uitbouwen is mede te danken aan het partnership met Baloise. Samen accentueren we het belang van de ‘vrouw in de (wieler)sport’. Om die reden willen we ook de basis sterker maken. In die optiek krijgen ook enkele rensters van clubploegen de kans om zich te manifesteren tussen de wereldtoppers.''

Op het palmares van de Baloise Ladies Tour prijken de namen van Emma Johansson, Jolien D’hoore, Marianne Vos en Lisa Klein die de Baloise Ladies Tour ieder tweemaal wonnen. Nadien volgde Ellen van Dijk en vorig jaar kroonde Lucinda Brand zich tot eindlaureate. Het zijn allemaal rensters die in hun carrière één of meerdere Olympische medailles en/of eremetaal op wereldkampioenschappen behaalden. Dit jaar staan er 24 ploegen aan de start waaronder de World Tourploegen SD Worx-Pro Time, Lidl-Trek, Human Powered Health, Team dsm-firmenich Post.NL en Fenix-Deceuninck.

Lorena Wiebes wordt de absolute blikvanger. Voordat ze in Parijs een gooi doet naar Olympisch eremetaal wil ze ook in de Baloise Ladies Tour winnen. En ze kan bovendien een record breken. Jolien D’hoore is met acht etappezeges momenteel de vaandeldrager van de Belgisch-Nederlandse rittenkoers. Lorena Wiebes telt zes ritoverwinningen en aast erop om het record van D’hoore te overtroeven. Ook Charlotte Kool met vijf ritoverwinningen heeft uitzicht op deze scherprechter. De Baloise Ladies Tour brengt naast Lorena Wiebes en Charlotte Kool nog meer sprintvolk aan de start. Ook Alison Jackson, Lotta Hentala, Daria Pikulik, Rachele Barbieri en Barbara Guarischi willen hun snelle benen laten spreken. In de strijd voor het eindklassement denkt de organisatie aan Pfeiffer Georgi, Audrey CordonRagot, Thalita de Jong, Brodie Chapman, Georgina Howe en Noemi Ruegg.

Rittenschema:

Woensdag 17 juli 2024: proloog in Hulst

Donderdag 18 juli 2024: Breskens-Knokke Heist

Vrijdag 19 juli 2024: Zulte-Zulte

Zaterdag 20 juli 2024: Zwevegem-Zwevegem en individuele tijdrit in Zwevegem

Zondag 21 juli 2024: Deinze-Deinze

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl