Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Pogacar met comfortabele voorsprong rustdag in, Welten out

Zondag 14 juli 2024

Tour de France - Tadej Pogacar heeft ook de tweede Pyreneenrit naar zich toe getrokken. Op het Plateau de Beille breidde hij zijn voorsprong op runner-up Jonas Vingegaard van Visma uit met ruim een minuut.

Daarmee gaat de Sloveen de laatste Tourweek in met 3.09 minuten aan voorsprong. Nummer drie Remco Evenepoel volgt op 5.19.

Alle landgenoten kwamen de rit goed door, alleen Bram Welten eindigde buiten  de tijdslimiet. Team dsm-firmenich PostNL coach Matt Winston ´´ John Degenkolb en Nils Eekhoff wisten net op tijd over de streep te komen, maar helaas raakte Bram op achterstand en haalde hij het niet. Hij heeft er echt voor gevochten en we konden zien dat hij alles gegeven heeft, dus er is niets dat hij meer had kunnen doen. Het is jammer om hem kwijt te raken, niet alleen op de fiets, maar ook door zijn aanwezigheid en sfeer die hij hier in de groep brengt. De rest van de jongens zal morgen rusten en bijkomen voordat we gaan proberen onze kansen te pakken in de laatste week.” De Nederlandse formatie begon met ritwinst en geel voor Romain Bardet en groen en wit voor Frank van den Broek aan de Tour.

Vingegaard probeerde vandaag - gesteund door zijn Nederlandse ploeggenoten Bart Lemmen en Wilco Kelderman - Pogacar te kraken, maar de Deen kreeg zelf het deksel op zijn neus. Zijn ploegleider Grischa Niermann toonde zich bescheiden. ´´De Tour is zeker nog niet gedaan, maar we moeten wel realistisch zijn. Op dit moment lijkt Tadej Pogacar niet te kloppen, maar de loodzware laatste week komt er nog aan. We buigen het hoofd zeker nog niet, maar maken wel even een pas op de plaats.”

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Tour de France Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl