Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Puck Langenbarg spurt naar zege in Abbenbroek

Zaterdag 13 juli 2024

Women - Puck Langenbarg blijft zich in de kijker rijden. De nationaal kampioene op de weg bij de juniorenvrouwen drukte haar wiel na een zinderende sprint in de Ronde van Abbenbroek net een fractie eerder over de streep dan Melissa Hofman. Pip Ypenburg (Restore Cycling) spurtte in het geweld naar de derde plaats.

Dan Rolandus

De 80-kilometer lange koers (een mini-omloop over 4 kilometer) in het Zuid-Hollandse Abbenbroek voor vrouwen uit diverse disciplines telde mee voor het ProMobility Ladies Cycling Circuit. Nadat Waardrenster Eltina van Wijk (Nederlands kampioen WNF) haar punten bij elkaar had gesprokkeld, zochten Noï Moes (WV Schijndel) en Eline Adrianne Smit (RWC Ahoy) na zo’n 35 kilometer het avontuur. Enkele ronden verder sloten Puck Langenbarg (WV Schijndel) en Inez van Hulsen (RWC Ahoy) hun karretje aan bij de koploopsters, terwijl Selena Bas (Restore Cycling) in haar achtervolging bleef hangen. De vier draaiden de carrousel, maar na verloop van tijd begon deze te haperen en werden de leidsters op vier ronden voor de streep ingerekend door het jagende peloton onder leiding van de winnares van vorig jaar, Tessa Dijksman (Jan van Arckel). Ondanks enkele demarrages draaide de race uit op een zinderende massasprint, die werd gewonnen door Puck Langenbarg. De 18-jarige renster uit het team van ploegleidster Natalie van Gogh bleef Melissa Hofman (WV De Waardrenner) uit Pijnacker een banddikte voor. Pip Ypenburg (Restore Cycling) uit het Zuid-Hollandse Rijswijk legde in het geweld beslag op de derde plaats.

Teamwork

‘’Ik ben blij met de overwinning en het teamwork van de ploeg’’, stelde Puck Langenbarg. ‘’In het begin gebeurde er niet zoveel, af en toe een prikje, maar op een gegeven moment waren mijn ploeggenootje Noï Moes en iemand anders (Eline Adrianne Smit, DR) vooruit. Het gat werd wat groter waarop ik op een gegeven moment dacht het alleen te moeten proberen. Toen ik oversprong sloot er iemand van hetzelfde team dat al vooruit lag (Inez van Hulsen, DR) aan en konden we verder met z’n vieren. Dat was eigenlijk wel top, het begon te draaien, maar op een gegeven moment kakten de andere twee wat in waardoor de vaart er uit ging en het peloton bleef doorrijden. Ik had toen zoiets van er mag niemand meer wegrijden, we gaan positioneren voor de sprint. Ik wilde het na zo’n inspanning in de kopgroep even rustig aan doen en me op te laden voor de sprint. Het was nog vier ronden en dan is het hopen dat je je voldoende hebt opgeladen zodat je dan toch nog de sprint kan winnen. De ploeg heeft daarin goed meegewerkt, want toen Noï en ik werden teruggepakt hoorde ik dat mijn ploeggenoten geprobeerd hebben om ons met afstoppen vooruit te houden en op het laatst hebben zij mij ook nog goed afgezet om het af te maken’’, aldus analyseerde de tweevoudig nationaal juniorkampioene uit het Gelderse Ruurlo haar race. Melissa Hofman, die naast diverse podiumplaatsen overwinningen boekte in Papendrecht en Beverwijk, erkende haar nipte meerderheid in Puck Langenbarg. ‘’Ik ging goed aan, reed eigenlijk voor een ploeggenootje (Eltina van Wijk, DR), maar ik bleef er toch goed voor en werd tweede en daar ben ik blij mee.’’

Uitslag 42e Wielerronde van Abbenbroek (zesde wedstrijd ProMobility Ladies Cycling Circuit): 1. Puck Langenbarg (Ruurlo, WV Schijndel) 80 kilometer in 1.55.09, 2. Melissa Hofman (Pijnacker, WV De Waardrenner), 3. Pip Ypenburg (Rijswijk ZH, Restore Cycling), 4. Eltina van Wijk (Krimpen aan den IJssel, WV De Waardrenner), 5. Noï Moes (Goirle, WV Schijndel), 6. Verena Batenburg (Piershil, Restore Cycling), 7. Maaike Peters (Utrecht, Restore Cycling), 8. Claudia van Dijk (Zuidland, Spijkenisse Bike United), 9. Selena Bas (Restore Cycling), 10. Ilse Lingen (Ouderkerk aan den IJssel, (Jan van Arckel).



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl