Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Groenewegen en Reinders naar Gouden Pijl

Zaterdag 13 juli 2024

Tour de France - Dylan Groenewegen komt naar de Gouden Pijl van Emmen op zondag 28 juli. Hij neemt zijn Drentse steun en toeverlaat in koers Elmar Reinders mee.

Dylan Groenewegen reed deze zomer al naar de Nederlandse titel en liet die gloednieuwe rood-wit-blauwe trui ook al blinken door een rit te winnen in de Tour de France. Op dit moment staat zijn totaalaantal ritzeges in de Tour de France al op zes. En als het aan hem ligt, komt daar voor het einde van de Tour nog minimaal één rit bij.

De afgelopen jaren kan de snelle Amsterdammer in zijn sprints vertrouwen op de Drentse wielrenner Elmar Reinders. De Emmenaar brengt Groenewegen op snelheid in de sprints, maar wijkt ook niet van zijn zijde in de bergritten om samen binnen de tijdlimiet binnen te komen. Ook in de Gouden Pijl trekken ze samen op. Reinders maakte in 2022 zijn WorldTourdebuut na een loopbaan met aansprekende zeges als de Betcity Elfstedenrace en de Salverda Ster van Zwolle. Waar het kan pakt hij zijn eigen kansen, maar hij maakt zich vooral waar als superondersteuner voor het team.

Na Danny van Poppel (Bora-Hansgrohe) staan er dus nog twee aansprekende renners aan de start die net uit de Tour de France komen. De komende weken zal het veld verder vorm krijgen. Dat geldt ook voor de vrouwenwedstrijd, waarvoor voormalig olympisch kampioene en veelvuldig wereldkampioene Marianne Vos en Europees kampioene van de Col du VAM Mischa Bredewold hun komst hebben toegezegd. Er staat in de Gouden Pijl straks een mooie mix van aansprekend nationale vedetten met wielersterren uit de eigen Drentse dreven zoals Reinders en Nederlands beloftenkampioen Tibor del Grosso. Sportief spektakel gaat straks hand in hand met gezelligheid en amusement.

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Tour de France Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl